Конкурси за шефове на почти всички основни общински дружества трябва

...
Конкурси за шефове на почти всички основни общински дружества трябва
Коментари Харесай

Задават се конкурси за шефове на общинските фирми в София

Конкурси за шефове на съвсем всички съществени общински сдружения би трябвало да бъдат оповестени през идната година. Причината е, че мандатът на членовете на препоръките на шефовете им изтича или към този момент е изминал и съгласно разпоредбите на Столичния общински съвет би трябвало да бъдат оповестени процедури за избор. Те могат да приключат и с преизбиране на сегашните управления.

Първи в листата ще е " Центърът за градска подвижност ". Очаква се решението за оповестяване на конкурс за управление на компанията, която управлява градския превоз и паркирането в София, да бъде реалност до края на годината.

След това би трябвало да бъдат оповестени процедури за избор на управление на общинските пазари, изясни ръководителят на стопанската комисия към съвета Николай Стойнев (ГЕРБ). Проверка на Mediapool демонстрира, че техните мандати са изтекли през тази година (според разпоредбите на общинския съвет те са 3 години). Изтекли или изтичат следващата година и мандатите на членовете на бордовете на транспортните сдружения - " Столичен автотранспорт " и " Столичен електротранспорт ", както и на " Метрополитен ". В същата обстановка са " Софийски парцели " и " Спортна София ".

Първо ЦГМ

В понеделник Столичният общински съвет реши да освободи от борда на ЦГМ досегашният изпълнителен шеф Христиан Петров, който към този момент е общинар от групата на ГЕРБ. В последните месеци сдружението се управлява от Румяна Милова, която също е член на борда и през годините отговаряше за дейностите по паркиране.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР