Конкурси за шефове на 21 държавни компании в транспорта са

...
Конкурси за шефове на 21 държавни компании в транспорта са
Коментари Харесай

Първи конкурси за шефове на 21 държавни фирми

Конкурси за шефове на 21 държавни компании в превоза са оповестени със заповеди на министъра на превоза Росен Желязков.

Министерството на превоза е първото, което извършва нормите на Закона за обществените предприятия, които изискват управителните тела на държавните компании да се назначават след състезания.

Обявите за тях са оповестени на 12 октомври на уеб страницата на министерството. Срокът за подаване на документи е 10 дни след оповестението на състезанията, което значи 22 октомври.

Сред оповестените позиции са такива за членове на съвета на шефовете на две летища - в София и Пловдив, и за шеф на аеропорта в Горна Оряховица. В региона на авиацията има и състезания за общоприет шеф на държавното дружество " Ръководство въздушно придвижване " и за член на управителния му съвет.

В жп превоза състезанията са за членове на борда на шефовете на " Холдинг БДЖ " и за член на УС на Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

Ще се избират и членове на Съвета на шефовете на " Български пощи " и на " Информационно обслужване ".

Другата серия състезания са за избор на ръководещи за пристанищата в Бургас, Варна, Русе, Видин, както и на държавното дружество " Пристанищна инфраструктура " и " Български морски квалификационен център " - Варна.

Ще се избират и ръководещи на жп лечебните заведения в София и Варна и " Транспортен диагностично-консултативен център " в Бургас, както и на строителните компании " Съобщително строителство и възобновяване " и " Транспортно строителство и възобновяване ".

В обявленията са записани условията към претендентите, в това число обучение, подготовка и опит. Изброени са документите, които би трябвало да показват.

Самите състезания ще са в две елементи - писмена и джука. В писмената се изисква показване на идея за развиването на съответната компания с нейните специфики.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР