Конкурсът за добра журналистика e в разгара си, като лайтмотивът

...
Конкурсът за добра журналистика e в разгара си, като лайтмотивът
Коментари Харесай

Ренета Веселинова, организатор на конкурса Web Report: Свободата не се дава даром, трябва да се заслужи

Конкурсът за добра публицистика e в разгара си, като лайтмотивът тази година е „ Когато създателите приказват с обстоятелства “. bTV e медиен сътрудник на състезанието, а Антон Хекимян, Директор " Новини, настоящи излъчвания и спорт ", е член на журито.

Конкурсът се организира за четвърта година, като крайният период за изпращане на материалите е 17 май.

Ренета Веселинова, уредник и водещ на състезанието, и Владимир Йончев, член на журито, споделиха в „ Тази заран “, че най-вече материали се подават за рубриките „ Общество “ и „ Истински истории “. През последните години се написа доста на тематика екология, огромен интерес има и към тежките обществени тематики.

„ Напоследък съвсем изчезна жанрът „ Портрет “, в който да се опише историята на някой човек “ – показа Владимир Йончев. Според него 112-то място на България в класацията за независимост на словото значи, че публицистите приказват повече с опорки, а не с обстоятелства.

„ Положението не е положително, само че имам рецепта по какъв начин да се излезе от тази обстановка. Конкурсът Web Report е добър мотив всеки сътрудник да се запита „ Какво направих през последната година? Имам ли най-малко един материал, който става за конкурс? “. Ако всеки от нас има три материала, които са за премия, под които може да се подпише самоуверено, бързо ще се изкачим над 112-то място “ – разяснява Владимир Йончев.

Ренета Веселинова добави, че свободата на словото е персонална и групова отговорност.

„ Свободата не се дава безплатно, би трябвало да се заслужи “ – заключи тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР