Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна

...
Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна
Коментари Харесай

Роботи създават шедьоври на изкуството

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art съставлява забележителна композиция от изкуство и технология, предизвикваща инженери да основават роботизирани системи, които създават творби на изкуството, употребявайки четки и бои.

Победителите в третото издание на годишния конкурс демонстрираха възходящата трудност и разнообразието на основаните от машини творби на изкуството, пише monitor.bg.

Единствено освен това изискване, всички 19 тима, които взеха присъединяване в състезанието за 2018 година, измислиха нови способи роботите им да основат приключени творби на изкуството. Някои тимове сътвориха роботизирани ръце, които да имитират придвижванията на хора художници, до момента в който други създадоха по-сложни индустриални процеси, при които роботите се управляват от разнообразни софтуерни логаритми. Дори някои тимове, използваха системи с изкуствен интелект (AI), с който роботите да изработят изцяло автентично изображение без изходна фотография или изображение за ентусиазъм.

Роботът преди всичко, CloudPainter завоюва Щатски долар 40.000 от наградния фонд. Разработен от самостоятелния американски откривател на роботи Пиндар Ван Арман, CloudPainter бе заел третото място на миналогодишния конкурс, само че е бил модернизиран, тази година. Това е една от по-автономните генеративни системи участващи в състезанието, като Ван Арман отбелязва, че от ден на ден тимове стартират да включват AI в своите роботизирани системи, всяка последваща година.



Второто място и Щатски долар 25.000 бяха присъдени на поредицата от произведения на Creative Machines Lab от Columbia University. Роботът, наименуван PIX18, е победител от състезанието предходната година и напъните му през тази година демонстрираха нараснала трудност при интерпретацията на съществуващи творби, употребявайки впечатляващо нюанси с четките.

 

 

Третото място и Щатски долар 10.000 отидоха при робота CMIT ReART на университета Kasetsart от Тайланд. Художници програмират четките на робота посредством разнообразни придвижвания, като употребяват записваща хаптична система, която генерира размер от данни за позицията на четката и силите, които се упражняват върху нея. При работа, reART може да възпроизведе съвършено първичните придвижвания с четката. Хаптичния запис и възпроизвеждане, разрешават на робота да създава извънредно висококачествени графики.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР