Конкурсът Мис Вселена, домакин на Ел Салвадор, е най-новият спектакъл,

...
Конкурсът Мис Вселена, домакин на Ел Салвадор, е най-новият спектакъл,
Коментари Харесай

Конкурсът Мис Вселена на Ел Салвадор привлича вниманието в решаващ момент за президента

Конкурсът " Мис Вселена ", хазаин на Ел Салвадор, е най-новият театър, рекламиран от президента Найиб Букеле в напъните му да промени репутацията на неговата исторически разкъсвана от принуждение нация

От МЕГАН ЯНЕЦКИ Associated Press, 18 ноември 2023 година, 00:09 ч.

МЕКСИКО СИТИ – Видеомонтажи на облечено в пояси зрелище състезателки, които се разхождат по плажовете в Ел Салвадор, вършат си селфита пред фойерверките и се скитат по улиците на центъра на Сан Салвадор, изпъстриха обществените медии тази седмица, когато празненствата за състезанието Мис Вселена 2023 започнаха в централноамериканската страна.

„ Както сподели президентът (Nayib) Bukele, Ел Салвадор се трансформира “, сподели R'Bonney Gabriel, Мис Вселена 2022, в тирада пред тазгодишните състезателки. „ Докато сме тук, се надяваме да хвърлим светлина върху тази страна, с цел да я види останалият свят. “

Състезанието в събота вечер е последният театър, рекламиран от Букеле в напъните му да промени репутацията на своята исторически разкъсвана от принуждение нация.

Но съперници и анализатори споделят, че сходни прояви се употребяват и от популистки водач, с цел да отклони вниманието от нарушаванията на правата на индивида при репресиите си против бандите и стъпките, които предприе, с цел да ограничи рецензиите. Учените и критиците на конституцията предизвестяват, че той постепенно изсъхва деликатната народна власт в страната.

Конкурсът " Мис Вселена " идва в основен миг за Букеле, единствено месеци преди президентските избори през февруари. Букеле се кандидатира за преизбиране макар ясните ограничавания на мандата, посочени в конституцията на Ел Салвадор, ход, който разстрои наблюдаващите както в, по този начин и отвън страната.

„ Вие давате на обществеността нещо за демонстриране, с цел да отклоните вниманието от обстоятелството, че го вършиме, до момента в който подкопавате върховенството на закона и демократичните инспекции и салда в страната “, сподели Тициано Бреда, специалист по Централна Америка в италианския Instituto Affari Internazionali.

Правителството на Букеле не отговори на документално искане за коментар от Associated Press.

Откакто Букеле пристигна на власт през 2019 година, той направи фрапантни промени в страната с население от 6,5 милиона души. Най-забележителната е войната му против бандите на Ел Салвадор, които тероризираха огромна част от страната от десетилетия.

След изблик на гангстерско принуждение предходната година Букеле суспендира някои конституционни права и от този момент затвори повече от 72 000 души за хипотетични връзки с банди без подобаващ развой. Той също по този начин преследва публицисти, профсъюзни организации, правозащитни групи и други сериозни гласове и активизира комплицирана информационна машина за разпространяване на държавна агитация.

Резкият спад в насилието след нападението против банди завоюва на Букеле мощна поддръжка от множеството салвадорци и социологическите изследвания демонстрират, че той ще стигне до преизбиране.

Наблюдателите обаче предизвестяват, че има потребност да се тормозим от нарушаванията на човешките права и консолидирането на властта на Букеле.

Доклад от 2022 година на Държавния департамент на Съединени американски щати акцентира „ обилни проблеми с правата на индивида “ и по-рано този месец няколко жители и опозиционни партии подадоха петиции до Върховния изборен арбитражен съд пробвайки се да анулира кандидатурата на Букеле за преизбиране.

Букеле, който в миналото се назова в обществените медии „ най-готиният деспот в света “, одобри умерено рецензиите. Понякога той подценява клеветниците, а в други моменти упорито упреква непознати държавни управления в двуличие, като от самото начало трансформира смелите зрелища в нещо като запазена марка на своето президентство.

През 2021 година, той разгласи в записано известие, пуснато на биткойн конференция в Маями, че криптовалутата ще стане национална валута в Ел Салвадор. Малко по-късно Ел Салвадор стана първата нация, подхванала тази стъпка. По това време бяха повдигнати въпроси и спадът в цената на криптовалутата предходната година единствено подхрани подозренията. Правителството не е транспарантно по отношение на своите притежания, само че анализаторите считат, че те остават на огромна загуба.

Букеле се насочи към нови инициативи и продължи да върви напред.

Той беше хазаин на интернационалните надпревари по сърф и на Игрите на Централна Америка и Карибите през 2023 година, които специалистите бързо нарекоха учебникарски случай на „ измиване на спорта “ — потребление на спорта за отклонение на вниманието от разногласия или изгладете репутацията си.

„ Успешното домакинство на интернационално събитие може да даде на режима убеденост да работи безнаказано. Спортът е ненапълно къс метод да спечелиш себе си, даже не известността, а единствено приемането, ” сподели Алън Макдугъл, състезателен историк в университета на Гуелф в Канада, пред AP по-рано тази година.

Вътрешно насочени планове като нов мега-затвор за обвинени банди и искрящата национална библиотека, показана тази седмица, също се показват на публиката във деликатно хореографирани спектакли. Събитието на библиотеката включваше дронове, които полетяха в небето над столицата и се подредиха в облика на Букеле.

Изглежда, че президентът в действителност работи за притъпяване на рецензиите от администрацията на Байдън. Миналия месец Ел Салвадор наложи солидна такса на африканските мигранти, свързващи се през неговото летище, защото държавното управление на Съединени американски щати оказва напън върху държавните управления в района да създадат повече, с цел да управляват миграцията на север.

Резултатът беше това, което Бреда, анализаторът от Централна Америка, разказа като „ по-меко обществено наказание “ от страна на Съединени американски щати и други играчи в района.

Сега, когато Букеле е изправена пред рецензии, че желае преизбиране, надпреварата Мис Вселена безусловно притегли вниманието на централноамериканската нация.

„ Сега сме станали най-безопасната страна в Латинска Америка. Бихме желали да благодарим на организацията „ Мис Вселена “, че се причисли към нас в този исторически развой “, сподели Букеле във видео, обявяващо събитието по-рано тази година. „ Ел Салвадор се трансформира. “

Влиятелни лица в обществените медии разясняват стилния избор на състезателите, други демонстрират състезатели, които стъпват на аления килим с елегантни рокли и обувки на ток или вършат йога на плажа в своите костюми.

Състезатели като Лисбет Валверде Бренес, представляваща Коста Рика, пеят мелодията на Букеле на основателите на локално наличие, до момента в който тя се разхожда из центъра на града, като похвали сигурността на Ел Салвадор и добави: „ Ще би трябвало да се върна “.

Смесени с видеоклиповете от състезанието в излъчванията на обществените медии на Букеле — желаната от него форма на връзка — има фотоси на него и поддръжници, които честват акцията му за преизбиране. < /p>

Неговите критици отблъскват.

Правозащитната група Движение за жертвите на изключителното състояние разгласи, че ще организира митинг в същия ден, когато приключат събитията на Мис Вселена. „ Ел Салвадор не е страна на чудеса, Букеле го е трансформирал в затвор “, сподели групата.

Бреда, анализаторът, предизвестява, че всичко това реже по два метода.

„ За салвадорците това е метод да възстановят националната си еднаквост, виждайки страната си като страна, която се назовава гореща туристическа точка. … Виждам положителното в това “, сподели той.

Но, добави той, „ Ако това е за сметка на демокрацията, премахването на инспекциите и балансите, не знам дали това е чист позитивен резултат като цяло. ”

Водещи истории

ABC Новини онлайн

24/7 отразяване изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР