Конкурсът „Имало едно време – през детските очи”, приключи с

...
Конкурсът „Имало едно време – през детските очи”, приключи с
Коментари Харесай

Конкурсът „Имало едно време – през детските очи” приключи с официално награждаване на победителите

Конкурсът „ Имало едно време – през детските очи”, завърши с публично награждаване на спечелилите на 2-ри октомври, като част от празничните събития в чест на деня на Банско.

Фоайето на читалището, където е подредена изложбата на участниците в трите категории, беше цялостно с деца, родители и учители. Всички бяха насядали по пода на възглавници, с цел да се усещат комфортно и доброволно. Официалните посетители също имаха своя „ ложа” на земята, в обичаен жанр.

Събитието, проведено от Община Банско, почетоха Асен Кирицов-временно изпълняващ длъжността кмет, Ивайло Ръхов – зам. кмет и Георги Икономов – основател на състезанието.
9
Многоуважаемото жури бе в състав:

* Константин Икономов-поет, публицист и създател

* Здравка Русева- художник

* Ивайло Йорданов – фотограф
9
Всички членове са от Банско и това е част от концепцията на уредниците.

Темата бе лесна – участниците в категория „ Художник”, бяха деца до четвърти клас, които трябваше да пресъздадат на белия лист, съществуващо и обичано място в Банско, което се е трансформирало пред очите им. Имаше повече от 50 картини на възпитаници от двете улилища в града, а премията отиде при седемгодишната Александра Колчагова.

Втората категория – „ Писатели”, обхващаше деца до осми клас и несъмнено бе най-трудна. В нея попаднаха единствено възпитаници от Средно учебно заведение „ Неофит Рилски”, а журито дефинира, че премията би трябвало да получи Александра Калчева от шести клас, със стихотворението си „ Моят град”. Александра прочете творбата си пред всички, а Асен Кирицов връчи пакета с премията.
9
Третата категория бе за най-големите. Талантливи фотографи премериха сили с цел да създадат най-красивата снимка, включваща в себе си минало, обичаи и бъдеще и журито изрично присъди победа за фотографията, с незнаен създател – получена на електронния адрес на общината, на която младо момиче във фолклорна носия е седнало на брега на реката в Банско.

Наградите бяха цифрови и обезпечени от Община Банско, като Художникът получи цифрова рамка, Писателят – таблет, а Фотографът - фотоапарат за подводни фотоси. На всички участници, водещата – Силвия Терзиева, раздаде грамота за присъединяване и по едно захарно петле, от детството на родителите и преподавателите им. Идеята, всички произведения от трите категории да бъдат отпечатани в хартиено издание, пристигна от основоположника на „ Имало едно време – през детските очи” и чака своето време, с цел да бъде осъществена.
9

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР