Конкурс за учители, които вдъхновяват и мотивират учениците си да

...
Конкурс за учители, които вдъхновяват и мотивират учениците си да
Коментари Харесай

Образователното министерство прави конкурс за иновативни учители

Конкурс за учители, които въодушевяват и стимулират учениците си да реализират по-добри резултати, провежда Министерството на образованието и науката. Целта е да се образува Национален клуб на иноваторите, който ще организира " майсторски класове " и предава опита си на други педагози, оповестиха от просветителното министерство.

В състезанието могат да вземат участие обособени учители, шефове или цели екипи. Ще се прави оценка позитивният опит от новаторските практики, посредством които уроците стават по-интересни, както и дали учителите съумяват да подтикват учениците да бъдат създатели и да мислят сериозно. Във фокуса на състезанието ще бъдат още целодневната организация на образователния ден, извънучебното време и работата с родителите.

Отличените нововъведения ще бъдат оповестени в " Годишник на иноваторите в образованието ", с цел да могат да ги ползват и други учители. Наградите от състезанието ще бъдат връчени при започване на 2020 година на Втория народен конгрес за нововъведения в българското обучение.

От две години просветителното министерство финансира новаторски практики в учебните заведения, които получават и названието " новаторски учебни заведения ". В момента в листата с такива учебни заведения са включени близо 400 просветителни институции.

През последната година най-вече планови оферти са свързани с потребление на нови способи на преподаване – 39%. Други 29 % са за смяна на организацията на образованието. Проекти за нови модели на ръководството, образованието и просветителната среда са защитили 21%, а 11% - за смяна на образователното наличие, образователни проекти и образователни стратегии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР