Конкурс за учители иноватори организира за първи път Министерството на

...
Конкурс за учители иноватори организира за първи път Министерството на
Коментари Харесай

МОН организира конкурс за учители иноватори

Конкурс за учители иноватори провежда за първи път Министерството на образованието и науката. За присъединяване в него ще могат да бъдат номинирани и училищен екипи, шефове на учебни заведения и управнически екипи. Част от премиите са обмяна на опит в чужбина.

Това са учителката по британски Гергана Лозанова и 12 " б " клас на Първа британска гимназия. Присъстваме на новаторски урок. Чрез специфична платформа и смарт-дъска госпожа Лозанова преподава урок за идиомите в британския език като сама е подготвила въпросите. Под формата на викторина учениците, посредством своите телефони, би трябвало да изберат един от четирите вероятни отговора.
Яна - 12 " б " клас, Първа британска гимназия: Беше забавно и несъмнено би трябвало да се прави по-често.Зорана - 12 " б " клас, Първа британска гимназия: Определено има изгода, когато е под формата на игра по-лесно се запомня. Нели Петрова - шеф на Първа британска гимназия: Дава и експедитивност на преподаването този способ.
Смисълът е подобен, изяснява и Гергана Лозанова, хем да се преподаде нов материал, хем учениците да се забавляват. Питам я би ли се присъединила в състезанието на министерството за новаторски учители.

Гергана Лозанова - основен преподавател по британски език: Да, за какво не, аз обичам провокациите, макар че към този момент съм на солидна възраст. Мисля, че имам какво да покажа към момента.
За да взе участие в този конкурс обаче, учителят би трябвало наложително да бъде номиниран от някого - педагогичен съвет, настоятелство и така нататък

Нели Петрова - шеф на Първа британска гимназия, София: Задължително ще я предложа, тя е основният преподавател по британски език в учебното заведение и от доста години насам във всеки неин урок се виждат разнообразни нововъведения.
Наталия Михалевска е индивидът, който дава отговор за този конкурс. Обяснява, че задачата е да се поддържат изобретателните учители. Номинациите ще се събират до 1 ноември. Най-добрите кандидатури ще бъдат изпратени за националния конкурс.
Наталия Михалевска, дирeктор на Дирекция " Образование на българите зад граница и учебна мрежа ": На национално ниво обаче, не просто комисии ще утвърждават тези кандидатури, а ще има и електронно гласоподаване, тъй че аз да мога да гласоподавам за обичаната ми учителка в Кърджали, само че и сътрудниците ни от Брюксел да гласоподават за обичаните си учители.
Наградата е съставяне на Клуб на иноваторите, който ще оказва помощ на другите учители.Те ще могат да показват своя опит и на международни изложби. В момента новаторските учебни заведения в България са 395 като за три години те се усилиха повече от двойно. Най-често прилаганите нововъведения пък са свързани с нови способи на преподаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР