Конкурс за нов управител на „ВиК – Шумен“ ООД ще

...
Конкурс за нов управител на „ВиК – Шумен“ ООД ще
Коментари Харесай

Сменят управителя на ВиК – Шумен, МРРБ тегли кредит на водното дружество

Конкурс за нов шеф на „ ВиК – Шумен “ ООД ще бъде извършен по предложение на Общото заседание на сдружението. Причината е, че инж. Красимир Марков подаде оставка през октомври месец.
Заседанието на управителния орган ще се организира на 10 януари, когато ще се разиска конкурсната процедура за избор на шеф на сдружението, излиза наяве от докладна бележка на ръководителя на Общинския съвет в Шумен, проф. Борислав Беджев.
Междувременно ВиК-то посредством Министерството на районното развиване и благоустройството от ноември месец има стартирана процедура за избор на кредитна институция, която да даде финансиране на оборотни потребности в размер на 2,5 млн. лв. за период от 36 месеца.
За идното на 20 декември съвещание в Общинския съвет на Шумен е постъпило искане от съветника Пламен Петков по отношение на " ВиК – Шумен " ООД. Групата му желае да знае дали сдружението има неплатени просрочени отговорности към снабдители, присъдени вземания по правосъдни каузи, какъв е размерът им, включително главница, лихви и разходи.
Те питат дали сдружението има висящи правосъдни разногласия и исковите искания по тях, размерът на несъбраните вземания от клиенти, ограниченията, които управлението подхваща за погасяването им, и дали сдружението има неплатени заплати и осигуровки към служащите и чиновниците си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР