Конкурс за наемането на 50 гвардейци и девет младши шофьори

...
Конкурс за наемането на 50 гвардейци и девет младши шофьори
Коментари Харесай

50 вакантни места за гвардейци: 185 см високи, до 80 кг и без татуси

Конкурс за наемането на 50 гвардейци и девет младши водачи ще се организира през днешния ден и на следващия ден. Заповедта за попълване на вакантните войнишки длъжности в Националната гвардейска част (НГЧ) в София е на министъра на защитата Красимир Каракачанов.

Кандидатите би трябвало да дават отговор на специфични условия - растеж сред 175 и 185 см, тегло до 80 кг, да устоят изпита по физическа подготовка и теста за обща просвета, да се показват добре при събеседването.

Физическата инспекция включва качествата им за мощ (лицеви опори и коремни преси), експедитивност (бягане совалка 10х10 м.) и устойчивост (крос 1000 м.). Тестът за обща просвета е с 100 въпроса.

Допълнителните условия са претендентите да имат най-малко приблизително обучение, да не са по-възрастни от 28 години, да са годни за военна работа, да не са осъждани, както и да нямат друго поданство с изключение на българско.

Друго значимо изискване е да нямат татуси и белези по забележимите елементи на тялото, както и да не носят очила. Проверява се и още едно качество на искащите да облекат гвардейската униформа - да чуват шепот на разстояние от 6 метра.

Изискванията постоянно са били високи за Гвардията и в нея са най-красивите и най-мъжествените момчета, които вдъхват почит, разясняват военните.

Новоназначените гвардейци получават заплата над 1000 лв. чисто, както и спомагателни бонуси - за наем, за изключително положен труд и пътни пари за напредване до родните места през платения годишен отпуск. Въпреки това към момента има текучество и свободни позиции в Гвардията. Една от аргументите е огромното натоварване.

Освен за присъединяване в представителни ритуали и церемонии, гвардейците се приготвят и за универсални бойци, като организират тактическа, строева, физическа и огнева военна подготовка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР