Конкурс за набиране на доброволци стартира в Асеновград. Приемът на

...
Конкурс за набиране на доброволци стартира в Асеновград. Приемът на
Коментари Харесай

Сформират доброволно формирование в Асеновград

Конкурс за набиране на доброволци започва в Асеновград. Приемът на документи стартира от през вчерашния ден (16.03.20 г.) и ще завърши на 16.04.20 година За доброволци могат да кандидатства всяко дееспособно физическо лице, навършило 18 година Кандидатите следва да са клинично здрави, да не страдат от психологично заболяване и да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, в случай че са оправдани. Доброволното формированиe ще носи името " Асеневци " и се основава за независими дейности и/или за подкрепяне на главните съставни елементи на Единната избавителна система (ЕСС).
За община Асеновград избраната численост за доброволци, чиято прехрана се поема от държавния бюджет, е 40 души. Числеността може да бъде надвишена, само че над тази цифра издръжката е за сметка на общинския бюджет. Доброволците ще имат за задача да оказват помощ при действия по отбраната на популацията: избавителни операции; ограничение и очистване на пожари; интервенции по търсене и спасяване; осъществяване на неотложни аварийно-възстановителни работи; оказване на първа помощ на потърпевшите при пожари, бедствия и изключителни ситуации; други интервенции, свързани със отбраната. За осъществяването на тези действия доброволците вземат участие в образования, тренировки, надпревари и учения и поддържат подготвеност за явяване и осъществяване на задания. Служители от Министерството на вътрешните работи (МВР) и военнослужещи от Министерството на защитата (МО) не могат да членуват в доброволните формирования, оповестяват от община Асеновград.
Срокът за подаване на документи започва от 16.03.20 година и ще завърши на 16.04.20 година Разглеждането на подадените документи и правенето на протокол с утвърдените претенденти ще се извърши до 30.04.20 година Кандидатите за доброволци следва да подадат заявление, образецът за което се получава от общинска администрация. Желаещите да се включат в доброволното формирование се ползват и други документи. А точно: формуляр за кандидатстване по пример (получава се от общината); здравно уверение, доказващо, че лицето е клинично здраво; информация от психодиспансер, че лицето не се води на отчет; удостоверение за съдимост; копие от документ за добито обучение, компетентност или правоспособност; декларация за единодушие за обработка на персонални данни (получава се от общината). Към документите претендентите за доброволци ползват и копие от документ за дееспособност за осъществяване на действия със профилирана техника и/или съоръжение и копие от удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство (МПС) за съответната категория, в случай че имат такива.
Образци на документи могат да се получат в „ Център за информация и услуги ”, ситуиран на втория етаж в постройката на община Асеновград, както и в РСПБЗН – Асеновград. С утвърдените претенденти кметът на града подписва цивилен контракти. След довеждане докрай на първичен курс на образование им се издава карта на доброволеца, с която те се легитимират при реализиране на пълномощията си. Кметът на общината уведомява работодателя или органа по назначението на доброволеца, че негов служител/работник взе участие в непринудено формирование към общината. При включване в доброволното формирование доброволецът има право на образование, застраховка, отпуск по чл.157, ал.1, т.7 от Кодекса на труда и по чл.62, ал.1, т.8 от Закона за държавния чиновник, за присъединяване в образование и за осъществяване на задания по попречване или преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и премахване на последствията от тях, като това се признава за длъжностен или трудов стаж.
Освен това, доброволците ще получават и заплащане при присъединяване в действия по попречване или преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и премахване на последствията от тях, както и при присъединяване в образования и на практика учения, плюс екипировка. Като привилегия за членовете на доброволното формирование е планувано използването гратис тук-там в зоните за платени паркиране, въз основа на възложен им пропуск. За спомагателна информация искащите да вземат участие могат да се обръщат към РСПБЗН в Асеновград и на телефон 0331 20 293 в общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР