Конкурс за избор на изпълнител, който да извърши компютърна обработка

...
Конкурс за избор на изпълнител, който да извърши компютърна обработка
Коментари Харесай

ЦИК търси фирма за обработка на изборните резултати, дава 3 млн. лв.

Конкурс за избор на реализатор, който да извърши компютърна обработка на изборните резултати от вота за Европейския парламент (ЕП) разгласи Централната изборна комисия (ЦИК). Прогнозната цена на поръчката е 3 млн. лева с Данък добавена стойност.
Предложенията ще се одобряват от 12-ти април до 16 часа на 15-ти април в ЦИК, а отварянето им ще е половин час след приключване на крайния период.
Избраният реализатор има за задача да извърши компютърна обработка в РИК и ЦИК на резултатите от гласуването за членове на Екологичен потенциал от България, които ще се проведат на 26 май, в това число и от машинното гласоподаване.
Негова задача ще е също да излъчи съвещанията на РИК в действително време на уеб страницата на съответната комисия, да ревизира описите на кандидатските листи, покровители, наблюдаващи и анкетьори. Той би трябвало да поддържа интернет страниците на РИК в дейния избирателен интервал и да издава бюлетина на ЦИК и решенията й, свързани с обработката на резултатите.
Междувременно от Екологичен потенциал оповестиха, че основават уеб страница за резултатите от изборите, който съдържа всички резултати от минали европейски избори и е към този момент наличен на всички публични езици на Европейски Съюз. Уебсайтът ще бъде обновен в действително време във вечерта на изборите на 26 май с общите резултати от Европейските избори, в това число национални разбивки, като детайлностите ще се изпращат от националните органи. В него ще може да се ревизира състава на всички предходни Европейски парламенти преди 1984 година, с разбивки от националните партии и политическите групи от 1979 година и всички резултати на национални равнище от 2009 година насам. Сайтът също предлага информация по отношение на трендове в европейските избори, като да вземем за пример уравновесеното посланичество на половете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР