Конкурс за идеи, обявен от Lufthansa Innovation Hub и SAP.iO

...
Конкурс за идеи, обявен от Lufthansa Innovation Hub и SAP.iO
Коментари Харесай

SAP и Lufthansa обявяват първото в света „Авиационно блокчейн предизвикателство“


Конкурс за хрумвания, разгласен от Lufthansa Innovation Hub и SAP.iO Foundry, търси блокчейн основани решения, които да усъвършенстват преживяването на пасажерите и да създадат процесите, свързани с веригите на доставка и поддръжката на авиолиниите, по-лесни и по-добре свързани.

Независимо дали се отнася до осведомителни технологии, произвеждане или гражданска авиация, блокчейн вълнува голям брой хора, заемащи управителни постове и виновни за взимането на решения, във всички браншове. Не е мъчно да се разбере за какво това е по този начин. Въпреки всичко, тази технология има капацитета да промени фундаментално процесите и да даде стойност на веригите. Докато доста индустриални сфери на активност, като финансовият бранш, да вземем за пример, към този момент имат своите първи действителни проблеми, играчите в областта на пътувания и подвижност таман в този момент стартират да децентрализират мрежите си.

Към днешна дата, малко новаторски софтуерни решения, свързани с авиолиниите, се употребяват в дълготраен проект. На този декор, Lufthansa Innovation Hub и SAP.iO Foundries започват в Берлин „ Авиационното блокчейн предизвикателство “, с цел да привлекат вниманието към капацитета на блокчейн технологията в авиационната промишленост, да открият революционни хрумвания в разнообразни сфери на приложенията и да предизвикват съответни пилотни планове.

Потенциалът на Блокчейн: Партньорство с Луфтханза: Глеб Тритус, ръководещ шеф на Lufthansa Innovation Hub разкрива в изявление каква е мотивировката, която стои зад Блокчейн предизвикването.

Защо решихте да се фокусирате върху блокчейн технологията?

Пикът на повишените упования постепенно, само че несъмнено доближава своя край и блокчейн стартира да генерира стойност. Докато доста браншове към този момент имат своите първи действителни проблеми, въздействието върху авиационния бранш към момента е незабележимо. Искаме да променим това дружно със SAP и да забележим действителния капацитет на нашата промишленост при потреблението на блокчейн, както и други ходове за децентрализиране на мрежите.

Защо Lufthansa си партнира със SAP?

Не е изненада, че SAP заема водеща позиция и е същински световен състезател, когато приказваме за софтуерни технологии. Затова, ние имаме вяра, че сме намерили съвършеният сътрудник за Авиационното блокчейн предизвикателство, тъй че да допълним нашите задълбочени знания за авиацията със забележителен механически бекграунд и ясна блокчейн експертиза. Освен това, сме впечатлени от размаха на иновационните действия в SAP, изключително в SAP.iO – това е ужасно място за преосмисляне на това по какъв начин се прави бизнес в промишленост като нашата.

Какви са упованията ви за това партньорство?

Казано просто, имаме вяра, че партньорството сред две мултинационални водещи компании с добре развъртян бранш „ Проучване и развиване “ и иновационна просвета, дава допустимо най-хубавата рамка за привличане на съответните гении в световен мащаб. Можем да им дадем цялата поддръжка, а след това и доверието, от което се нуждаят, с цел да развият своя блокчейн план до уместно равнище.

Какви са предстоящите резултати?

Преди всичко, търсим огромно многообразие от вдъхновяващи и революционни блокчейн хрумвания, отнасящи се за цялата авиационна верига на цената. От значително значение е да се филтрира ненужното и да се откри вярната насочна точка, където блокчейн може да даде чиста стойност. Останалото зависи от пилотния план, който на драго сърце бихме подкрепили дружно със SAP. Най-добрият резултат би бил блокчейн основано решение, което да приляга към избрани аспекти от нашите ИТ проекти и инфраструктура, нашите стратегически фокусни зони във връзка с дигитализацията, и да има капацитета да мери и оказва ясно влияние.

Как ще се развие партньорството в дълготраен проект?

Участниците ще получат скъпа противоположна връзка от опитни специалисти в региона на авиацията, бизнес моделирането, изобретателните процеси и блокчейн, които са част от екипите, както на Lufthansa Group, по този начин и на SAP – по време на оценяването и изключително по време на менторската фаза след селекцията.

Най-добрите хрумвания ще имат шанса да се състезават в подтекста на Lufthansa Group Innovation Forum & Award през октомври 2018 в централата на Lufthansa Group във Франкфурт. Разбира се, Lufthansa ще провежда полетите. След това предвиждаме пилотен план със спечелилия екип, с цел да помогнем препоръчаното решение да придобие пазарен тип. И като последна точка, сигурен съм, че екипите ще имат осезаема изгода от водещите в промишлеността марки, техните мрежи, а и вниманието, което безспорно ще получат от тях.

Достъп до блокчейн технология и менторство

Дийпак Кришнамурти, основен стратегически шеф и изпълнителен вице президент в SAP, който също по този начин извършва ролята и на изпълнителен спонсор на това предизвикателство, сподели: „ SAP се вълнува от партньорството си с Lufthansa в това стартъп иновационно предизвикателство за преосмисляне на пътническото преживяване, ръководството на авиолиниите и веригите за доставка с блокчейн. С водещия за промишлеността SAP Leonardo и неговите блокчейн благоприятни условия, дружно с пазарното водачество и експертност в авиацията от страна на Lufthansa, ние можем да подпомогнем една нова иновационна екосистема, която евентуално да трансформира цялата пътна промишленост. “

Спечелилите екипи могат да се възползват от софтуерната блокчейн услуга на SAP и от достъпа до авиационната екосистема, с който разполага Lufthansa Group, с цел да ръководят своите планове.

Предложението в резюме: таргетирана менторска стратегия, в която специалисти от Lufthansa Innovation Hub и SAP.iO поддържат определени участници в по-нататъшното развиване на техните решения.

Кандидатите могат да се състезават в три категории:

- Traveler Challenge: Търсят се хрумвания, свързани с цялата пътническа верига, които оферират чиста добавена стойност за пътуващите – от резервация и закупуване на самолетни билети до лоялни стратегии и идентификация на летището. Крайната цел е по-добре проведено и умерено пътническо преживяване.

- Airline Challenge: Фокусът тук е върху концепциите, които усъвършенстват характерното за авиолиниите ръководство и обвързваните процеси, да вземем за пример усъвършенстване на шерването в границите на компанията и вътрешните отдели.

- Supplier Challenge: Тази категория е покана за хрумвания, които премислят поддръжката и обвързваните аспекти в авиационната верига за доставки – от следене на документи и цифровизация до транспарантното засвидетелствуване на документи.

За повече информация по отношение на този конкурс и линк към портала за подаване на кандидатури, посетете Aviation Blockchain Challenge website. Кандидатури ще се одобряват от в този момент до 31 август 2018 година. Потенциалните претенденти ще преминат през няколко стадия по време на селективния развой. Като първи стадий, журито ще номинира трите най-хубави хрумвания във всяка категория за менторската стратегия, която започва през септември 2018.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР