Конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите”

Конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите” ...

Конкурс за детска рисунка на тема Вълшебният свят на книгите преоткрива малки художници.

Конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите” стартира в Асеновград. Целта на инициативата е да се предостави възможност за изява на творческите заложби на деца и ученици от града, както и да се стимулира техния интерес към книгата и знанието, изобщо.
В конкурса за рисунка могат да участват подрастващи от Асеновград, които са на възраст до 15 г. Оценка на рисунките ще бъде направена в три възрастови групи. Първата ще обхване за деца в детска градина и подготвителни групи. Втората възрастова група е за малки творци от 1-ви до 4-ти клас, а третата - за ученици от 5-ти до 8-ми клас. Изисквания към техниката на рисуване няма.
Единственото условие е представените детски рисунки да бъдат в размер до формат А3. На гърба на всяка творба трябва да бъдат записани имената на детето, годините, детската градина или училището, на което е възпитаник. Рисунките ще бъдат приемани в отдел „Изкуство” на Градска библиотека ”Паисий Хилендарски” в Асеновград в срок до 11.04.19 г.
Всички участници ще бъдат удостоени с грамоти, а най-добрите художници ще получат и предметни награди. Официалното награждаване ще се състои по време на великденската работилница за изписване на магически яйца - на 16.04.19 г. от 15:00 ч., отново в библиотеката.

Източник: actualno.com