Конкуренцията в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и

...
Конкуренцията в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Конкуренцията в данъчните складове ще доведе до по-добро качество и цени

Конкуренцията в данъчните хранилища ще докара до по-добро качество и цени на горивата, съобщи в "Денят стартира с Георги Любенов " министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той изясни желанието на страната да влезе на пазара на горивата след мнение на Комисията за защита на конкуренцията преди една година. Тогава заключението е било, че няма задоволително данъчно хранилища като размер и брой, което пречи на конкуренцията. Ако желаеме да има нови представители на бранша в страната, само че няма задоволително данъчни хранилища, те няма да влязат, изясни Караниколов.
Държавните бензиностанции ще бъдат комерсиално сдружение, което ще построи своя модел, ще дефинира своите точки и ще работи по този начин, че да е явен е образец за това по какъв начин се образуват цените, каква е конкуренцията. Това изясни в "Денят стартира с Георги Любенов " министърът на стопанската система Емил Караниколов.
Емил Караниколов - министър на стопанската система: Това за бензиностанциите интересува хората, тъй като те са привикнали да виждат държавното и желаят държавното. Тук значимото е данъчните хранилища. През тези данъчни хранилища могат да влязат нови играчи. Колкото повече играчи влязат, колкото повече от разнообразни места носят гориво, толкоз ще имаме по-добри цени, толкоз ще имаме и по-добро качество на горивото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР