Конкуренцията между банките води до леко понижение на лихвите по

...
Конкуренцията между банките води до леко понижение на лихвите по
Коментари Харесай

Лихвите по кредитите бележат леко понижение

Конкуренцията сред банките води до леко намаляване на лихвите по банковите заеми, съобщи ръководителят на Асоциацията на кредитните медиатори Деян Василев в телевизионно предаване .

"Българската национална банка желае кредитните институции да не натрупат загуби. Ще има по-избирателно финансиране, по-рискови клиенти и сегменти, които ще поучат по-високи предложения за лихви ", счита Василев. Според него спадът на приходите от лихви на банките е обвързван с разликата в размерите на кредитиране през второто тримесечие на годината по отношение на първото.

По тематиката за безлихвените заеми, обезпечени от Българската банка за развиване, Деян Василев сподели, че част от хората употребяват този тип кредитиране, с цел да рефинансират и обединят по-скъпи отговорности, като резултатът от това тяхно решение ще се изрази в по-облекчени лихвени заплащания.

Що се касае до депозитите на семействата и компаниите, той счита, че хората би трябвало да се ограмотяват, с цел да диверсифицират спестяванията си. Препоръката му е част от капиталовложенията да са в акции, облигации, взаимни фондове или в парцели, при все това към последните подхожда резервирано при сегашната обстановка.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР