Конкурентите TSMC и Samsung вече имат технологично предимствоОтлагането на производството

...
Конкурентите TSMC и Samsung вече имат технологично предимствоОтлагането на производството
Коментари Харесай

Intel може да изостане 5-7 години в нанометрите

Конкурентите TSMC и Samsung към този момент имат софтуерно преимущество

Отлагането на производството по 10-нм софтуерен развой се явява най-големият стратегически проблем за Intel

Плановете на I ntel да усвои личен 10-нанометров софтуерен развой се отдалечават във времето. Според анализатора Крис Касо от Raymond James, американската компания изостава от ден на ден от съперника TSMC, основан в Тайван.

В последния си финансов отчет Intel преразгледа прогнозата си за 10-нанометрово произвеждане. Компанията даде да се разбере, че първите й 10-нм процесори ще се появят на пазара едвам към края на 2019 година
още по тематиката
По думите на Крис Касо пред CNBC, отлагането на производството по 10-нм софтуерен развой се явява най-големият стратегически проблем за Intel. „ Закъсненията на стадия 10 нанометра основават прозорец за съперниците, който може в никакъв случай към този момент да не се затвори ”, предизвестява Касо.

В момента, когато Intel пусне 10-нанометрови чипове и стартира подготовка за идващ стадий, TSMC (която в този момент е в заключителния етап на асимилиране на серийно произвеждане по 7-нм процес) и Samsung ще създават чипове по 5- и 3-нм технологии.

Според прогноза на Rosenblatt Securities, оповестена в края на август, Intel може да изостане от съперниците си с пет, шест или даже седем години. Наблюдателите на пазара напомнят, че AMD възнамерява напълно да заложи на TSMC за идващото потомство Zen процесори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР