Конкурентът на Uber Technologies в Близкия изток иска да наеме

...
Конкурентът на Uber Technologies в Близкия изток иска да наеме
Коментари Харесай

Съперник на Uber иска да наеме някои от най-богатите хора в Близкия изток за шофьори

Конкурентът на Uber Technologies в Близкия изток желае да наеме за водачи някои от най-богатите хора в района.

Компанията за споделено пътешестване Careem Networks ще обезпечи благоприятни условия за работа на жители на Обединените арабски емирства в столицата Абу Даби и деца, които нямат поданство, само че майките им са локални поданици, се споделя в изказване на компанията, представено от Bloomberg.

Тя ще си партнира с таксиметровия регулатор на Абу Даби TransAd, с цел да тества и образова евентуални водачи.

Програмата може да бъде проектирана по този начин, че да бъде от изгода за децата на дамите от ОАЕ, които нямат право на автоматизирано поданство, защото националността в страната се предава посредством мъжете.

Децата на такива дами, омъжени за чужденци, които нямат поданство на ОАЕ, също се раждат без поданство и срещат компликации с пътувания, работа и съществени държавни служби. Явлението не е извънредно в района.

Шофьорите в ОАЕ са основно служащи мигранти от Южна Азия. Необичайно е жителите на близкоизточната страна, които се любуват на първокласна държавна работа и великодушна система за обществено подкрепяне, да бъдат видени да карат таксита.

Брутният вътрешен артикул на глава от популацията в страната е над 40 000 $ съгласно Световната банка. Единствената арабска страна, която има по-високо равнище на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, е Катар с 63 500 $ на човек.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР