Конкретните доказателства по делото установяват данни за поправянето на осъдения,

...
Конкретните доказателства по делото установяват данни за поправянето на осъдения,
Коментари Харесай

Съдиите обявиха защо пускат предсрочно убиеца Джок...

" Конкретните доказателства по делото откриват данни за поправянето на наказания, които дефинират по-нататъшния му престой в пандиза като непростим от позиция на законната нужда от реализиране на задачите на наказването, доколкото във връзка с него те към този момент следва да се одобряват за сполучливо осъществени. " Това се показва в претекстовете на апелативните съдии, които през вчерашния ден взеха решение за предварително условно освобождение на наказания за ликвидиране и опит за ликвидиране австралийски жител Джок Полфрийман. Очаква се през днешния ден той да излезе от пандиза, написа novini.bg.

На 27 юли 2011 година Върховният касационен съд /ВКС/ удостовери 20-годишната присъда на Джок Полфрийман. Той беше наказан да изплати и 450 000 лв. обезщетение за убийството на студента Андрей Монов. Инцидентът стана на 28 декември 2007 година в центъра на София. Полфрийман е приет за отговорен и за опит за ликвидиране на приятеля на Монов - Антоан Захариев.

В претекстовете на съда се показва още, че законът не изключва избран кръг закононарушения от тези, за които може да се допусне условно предварително освобождение. Няма прояви на наказания или данни за негови настройки, от които да е изводим междинен риск от вреди за обществото, показват магистратите.

Съдиите означават, че е налице първата изисквана от закона причина за условно предварително освобождение, защото Джок Полфрийман в действителност е изтърпял повече от половината от наложеното му наказване 20 години затвор. Към датата на делото той е изтърпял 11 години 8 месеца и 21 дни, настрана от работа е изтърпял 1 година 8 месеца и 14 дни, като остатъкът от неизтърпяното наказване възлиза на 6 години 6 месеца и 25 дни.

Апелативните магистрати показват, че първата инстанция не е приела съществуването на втората причина, изисквана от закона за предварително освобождение, само че не се съгласяват с направената от нея констатация. Според първата инстанция предходните налагани санкции на наказания са заличени по смисъла на закона и за тях той не следва да се смята наказван, само че съдът въпреки всичко приема, че от голяма важност са и те, защото бил задължен да изследва цялостното държание на наказания по време на изтърпяване на наказването.

Апелативният съд обаче декларира, че наредбата на закона е ясна за това в кои случаи наказаният се смята за ненаказван, като тя урежда и изваждане на заповедите за наказване от персоналното досие на пандизчията. Съдебният състав не намира, че следва да се базира на заличените санкции като детайл от цялостното държание на наказания в пандиза ", показва в претекстовете си съдът.

Магистратите показват още, че от 2011 година до 2014 година наказаният е бил санкционират пет пъти, като за едното наказване България е наказана, като е прието, че с налагането му страната е осъществила нарушаване на конвенцията, нарушавайки правата на наказания. Останалите пък не са били свързани с демонстрация на физическа експанзия. Последното наказване на наказания било от 2014 година като оттогава до 2018 година нямало данни за укоримо държание, а били установени голям брой позитивни прояви, за които той бил награждаван, като от 2009 година до 2018 година общия брой на премиите, които е получил възлиза на 13.

От всички данни, които се съдържат в досието на наказания било видно, че през целия си престой в пандиза той се е посветил на това да осмисли със наличие осъществяването на наказването, което му е наложено, като в това число е записал и съдружие, развило и разрастващо понастоящем дейна активност в социална изгода, показват в претекстовете си магистратите.

Съдът отбелязва и заключението в последния отчет на затворническата администрация, че лишеният от независимост " приема изцяло отговорността за осъщественото, схваща претекстовете за него, признава вредата, която е предизвикал на жертвите ", че е стимулиран изцяло за смяна към съблюдаване на обществените правила и правовия ред.

В умозаключение съдът смята, че при тези данни за прояви на наказания по време на осъществяване на наказването, които сочат напълно за позитивна смяна у него, може да се одобри безапелационно, че осъществяването на задачите на наказването е окончателно и необратимо реализирано.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР