Конкретни срокове за изработване на експертизи, бързи съдебни решения и

...
Конкретни срокове за изработване на експертизи, бързи съдебни решения и
Коментари Харесай

Какви мерки трябва да се вземат, за да се спрат убийствата на пътя?

Конкретни периоди за разработване на експертизи, бързи правосъдни решения и когато шофираш пийнал, дрогиран или с превишена скорост, закононарушението да не се води ликвидиране по несъобразителност. Такива промени  искат близки на починали при произшествия.
„ Ти се качваш пийнал и знаеш, че няма по какъв начин да овладееш колата си. Ти настъпваш газта до дъно и знаеш, че ще изпуснеш кормилото. Ние имаме голям брой срещи с институции, само че резултатът е нулев ”, описа Петя Иванова, доведена майка на момче, починало при злополука.
По мотив гибелта на петнайсетгодишния  Филип, който беше погубен на пешеходна пътека в София, Петя Иванова разяснява, че родителите занапред ще се сблъскват с всички спънки в правосъдната система.
„ За тях случката е доста прясна. Те още не могат да осъзнаят какво се е случило. Още е доста рано. Те ще се срещнат с ужаса на това да чакат към година експертиза, ще се срещнат с ужаса да чакат тестванията  на детето. Ще се срещнат с това, че килърът на детето им ще бъде арестуван най-вече за  два месеца и по-късно ще  бъде освободен ”, разяснява още Петя Иванова.
Този призрачен сън има доста по-дълбоки корени, в сравнение с обществото ни може да си показа, добави специалистът по пътна сигурност Диана Русинова.
„ Ние виждаме резултата когато виждаме, че един пийнал е отишъл и е умъртвил едно дете. Ние сме можели да го спрем доста по-рано. Не зная дали си дава сметка това общество, че толерирането на сходни водачи и правенето на закони, тъй че да има малка врата и в случай че е „ наш ” човек, той да се измъкне, ни докара тъкмо до ето този миг ”, разяснява Диана Русинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР