Конкретни мерки за подпомагане на домакинствата и бизнеса заради високите

...
Конкретни мерки за подпомагане на домакинствата и бизнеса заради високите
Коментари Харесай

Държавата с конкретни мерки за скъпия ток и газ за бизнес и домакинства

Конкретни ограничения за подкрепяне на семействата и бизнеса поради високите цени на тока и газа взема изпълнителната власт. Това стана ясно по време на брифинг на ръководещите след днешното съвещание на Министерския съвет.

Бизнесът е обезщетен със 110 лева за ноември, със 130 лева за декември и в този момент Министерски съвет одобри нов таван до 250 лева за мегаватчас за януари. Това значи, че до този миг, сметките, които са пристигнали за декември са по-високи, само че компенсацията, която ще получат при започване на февруари, ще включва спомагателното подкрепяне, което е признато за декември. Тоест - сметката за февруари ще е по-ниска от тази, която виждат в този момент. Същото важи и за сметките за газа, изясни пред публицисти министър председателят Петков.

Докато мораториумът стои, сметките за битовите консуматори няма да се усилват, безапелационен бе министър-председателят. Увеличението, което виждат потребителите сега е реалност поради нарастване, случило се през юни 2020 година

Управлението на пандемията

Новият модел, с който държавното управление ръководи епидемията на COVID-19 у нас също е бил разискван на днешното държавно съвещание. В момента нито една област не е затворена, а бизнесите работят, уточни Петков.

" Държим на Етап 2, с риск от Етап 3, тъй като всичко се базира основно на равнища потенциал на интензивните кревати в лечебните заведения. В някои от областите има обособени ограничения, тъй като има болни учители, само че това е на равнище области и учебни заведения, не на равнище всеобщо затваряне. Следим модела доста деликатно и за първи път имаме много ясна прогноза накъде вървят нещата. Добрата вест е, че интензивните кревати не се запълват с огромна скорост ", сподели Петков.

Премиерът посочи, че на Министерски съвет е дискутирано също и по плановете за взаимна работа с сътрудниците от РСМ, тъй че когато създадат държавната среща да има действителни резултати. Обсъдено е провеждането на взаимно съвещание сред държавните управления на двете страни на 25 януари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР