Конкретна европейска солидарност със страните от Западните Балкани региона в

...
Конкретна европейска солидарност със страните от Западните Балкани региона в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Задълбочаваме сътрудничеството ни със Западните Балкани в областта на научните изследвания

Конкретна европейска взаимност със страните от Западните Балкани района в изискванията на рецесията с ковид

На днешната среща на върха сред водачите на държавите-членки на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани, част от фамилията на Европейската национална партия (ЕНП), бяха разисквани общите провокации и европейската вероятност на района. Комисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел разяснява, че срещата сподели мощна поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани.

" Страните от Западните Балкани са наши най-близки сътрудници – географски, исторически, културно и стопански. Европейското бъдеще на района е геостратегическа инвестиция в мощна и обединена Европа, основаваща се на споделени полезности. Днешната рецесия, пред която сме изправени всички дружно, ни сподели още веднъж значимостта да бъдем солидарни и да се поддържаме в потребност “, съобщи тя.

Лидерите на Европейската национална партия разискаха европейската поддръжка за района, ориентирана както към превъзмогване на рецесията с ковид, по този начин и към икономическото възобновяване. Комисар Мария Габриел осведоми, че на 29 април т.г., като съответен израз на европейска взаимност в интерес на жителите на района, Европейската комисия даде финансова поддръжка в размер на над 3.3 милиарда евро. Освен за справяне със здравната рецесия и произлизащите от нея филантропични потребности, по този метод ще се поддържа стопанската система на Западните Балкани, ще се спомогне запазването на работни места, активността на дребните и междинни предприятия. По време на срещата бяха разисквани и въпроси, свързани със съдействието в областите от ресора на еврокомисарят. „ Радвам се, че капацитетът на района в региона на науката, нововъведенията, образованието, туризма и културата е част от европейската им вероятност. Това е опция пред стопанската система в района и изключително за младежите “, сподели тя.

В умозаключение, комисар Мария Габриел съобщи: " Изпълнението на изискванията за присъединение, продължаването на промените и постигането на осезаеми резултати в интерес на жителите ще спомогнат за по-нататъшния прогрес в европейската интеграция. В рамките на ресора ми, продължаваме да работим интензивно за задълбочаване на съдействието и нови начинания, целящи да развият капацитета на Западните Балкани. Това е опция за развиване на стопанската система, районното съдействие и вероятност за младежите да работят за страната си “. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР