Конкректно започвайки с дюните, районната инспекция в Бургас изчаква да

...
Конкректно започвайки с дюните, районната инспекция в Бургас изчаква да
Коментари Харесай

За първи път може да наложат санкция - възстановяване на разрушена дюна

Конкректно започвайки с дюните, районната ревизия в Бургас изчаква да види по какъв начин ще приключи наказателното гонене.

Защото в случай че процедурата завърши без решение, че има наказателно закононарушение - ние ще предприемем административни дейности. Ако има наказателни - те са по-строги и би трябвало да важи по-строгата глоба. Най-крайната административна глоба, която може да бъде подхваната, е възобновяване, което до този миг не е правено и би трябвало да забележим по какъв начин ще стане. Нещо, което е основано през толкоз дълъг интервал, по какъв начин ще се възвърне. Това сигурно ще бъде предизвикателство, само че постоянно има първи път. Това съобщи екоминистърът Нено Димов в коридорите на Народното събрание на въпрос за дейностите, подхванати след разрушение на дюни в региона на къмпинг „ Смокиня “.

Димов акцентира, че е открито, че теренът попада в естествена забележителност „ Пясъчни дюни ". " Констатираното увреждане на пясъчните дюни е в нарушаване на режимите на предпазените територии “, сподели още министърът и посочи, че при инспекцията не е открит причинителят.

Димов изясни какви са откритите до този миг нарушавания, свързани с унищожаването на дюни и строителни действия по черноморското крайбрежие. Министърът сподели, че на " Арапя " няма предпазена територия, както и Натура 2000 и уточни: " има ясно мнение, че не е горски фонд и няма вековни дървета ". Той изясни, че остава ДНСК и общината да прегледат случая. Министърът уточни, че са тествани сигналите за строителни действия наоколо до крайбрежието на курорт " Св. Св. Константин и Елена ", община Варна. Той уточни, че е осъществена инспекция на място и писмено. Установено е, че построяването на хотел е в съгласие и няма нарушаване.

По отношение на капиталовото предложение в региона на къмпинг „ Градина “ е извършена процедура по реда на Закона за биологичното многообразие, завършила с решение от март 2018 година на шефът на районната дирекция в Бургас. По думите му при инспекцията е открито депониране на земни маси, отвън границите на парцела, което е несъблюдение на решението на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас и е формиран акт.

Министърът разяснява и тематиката за река Чая, чиято дига би трябвало да бъде ремонтирана поради скъсване. „ Скъсването е в резултат на естествено пренасяне на коритото на река Чая. Когато бях оня ден на място Министерството на земеделието, храните и горите, или по-точно тяхната работа, оправяше фактическото корито “, съобщи още Димов. По думите му с връщането в естественото корито въпросът ще се реши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР