“Конкорд Смарт Инфраструктура АД иска да продава електронни винетки и

...
“Конкорд Смарт Инфраструктура АД иска да продава електронни винетки и
Коментари Харесай

АПИ подписа договор с още един национален доставчик за събиране на пътни такси

“Конкорд Смарт Инфраструктура ” АД желае да продава електронни винетки и толпродукти

Агенция “Пътна инфраструктура ” (АПИ) подписа през днешния ден контракт с “Конкорд Смарт Инфраструктура ” АД за Национален снабдител на услуги за електронно събиране на пътни такси – винетки и тол. Съгласно Общите условия от през днешния ден стартира 10-дневният период, в който сдружението би трябвало да потвърди оперативна съгласуемост с Електронната система за събиране на пътни такси, каквато е процедурата за всеки един претендент. Едва по-късно договорът влиза в действие и може да стартира активност по даване на услуги, оповестяват от пресцентъра на АПИ.

До момента АПИ има контракт за Национален снабдител на услуги с „ Интелигентни Трафик Системи “ ЕАД. С втория регистриран претендент - “Телетол ” АД, договорът в частта за продажба на електронни винетки беше преустановен, защото компанията не съумя да потвърди оперативна съгласуемост с електронната система.

На 4 юни 2019 година заявление за регистрация подаде и четвърти претендент за народен снабдител на услуги – “Иком ” ООД, който към момента е в първия стадий от процедурата – да се откри дали дава отговор на изискванията и едвам тогава да се впише в регистъра. Дружеството е декларирало предпочитание да партнира на АПИ единствено в събирането на толтакси, не и при продажбата на електронни винетки.

Заявлението за регистрация като народен снабдител на услуги е подадено от “Конкорд Смарт Инфраструктура ” АД на 3 май 2019 година Решението за регистриране на компанията в Регистъра на Националните снабдители на услуги е от 16 май 2019 година, а на 18 юни 2019 година Управителния съвет на АПИ взе решение за сключване на контракт.

Процедурата за кандидатстване и одобрение на националните снабдители на услуги е разказана в Закона за пътищата и Наредбата за изискванията, реда и разпоредбите за създаване и действие на смесената система за таксуване на другите категории пътни транспортни средства на база време и на база изминато разстояние. Първият стадий е подаване на заявление за регистрация, според условия написани в Наредбата. След като е открито, че лицето дава отговор на изискванията, АПИ утвърждава неговото регистриране в Национален електронен указател на националните снабдители на услуги за електронно събиране на такси.

Съгласно Наредбата лицата, които са вписани в регистъра, могат да подадат заявление за осъществяване на тази активност. Процедурата за кандидатстване е отворена и всяко лице, което дава отговор на изискванията, може да подаде заявление. Процедурата и условията са идентични за всички претенденти, искащи да дават услуги и да бъдат народен снабдител на такива. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР