Конгресменката от Демократическата партия Кирстен Синема спечели надпреварата за място

...
Конгресменката от Демократическата партия Кирстен Синема спечели надпреварата за място
Коментари Харесай

Знакова победа на демократите в щат Аризона


Конгресменката от Демократическата партия Кирстен Синема завоюва конкуренцията за място в Сената от щата Аризона на състоялите се предишния вторник междинни избори за Конгрес, заяви Асошиейтед прес.

Синема победи съперничката си от Републиканската партия Марта Максали, която също е член на Камарата на представителите. Тя става първата жена сенатор от Аризона и първият от 1976 година претендент на демократите, съумял да победи в този щат - цитадела на републиканците.

Борбата сред Синема и Максали бе една от най-наблюдаваните в страната. Синема беше оповестена за победител през вчерашния ден, откакто завърши преброяването на гласовете, което по традиция става постепенно в Аризона. Тя ще заеме мястото в горната камара на Конгреса, освободено от сенатора републиканец Джеф Флейк, който реши да не взе участие в изборите.

Резултатът от дуела няма да се отрази на републиканския надзор върху Сената.

По оценка на медиите, успеха на представителката на Демократическата партия демонстрира значимо изместване в политическите пристрастия на гласоподавателите в Аризона, които няколко десетилетия подред гласоподаваха за републиканците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР