Конгресът подкрепи реформите и политиките, водени от Корнелия Нинова. БСП

...
Конгресът подкрепи реформите и политиките, водени от Корнелия Нинова. БСП
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Конгресът не беше излишен, БСП няма път назад

Конгресът поддържа промените и политиките, водени от Корнелия Нинова. Българска социалистическа партия няма път обратно. Желанието на редовите членове е тя да бъде съвременна, демократична лява партия. 
 Нинова не подаде оставка пред конгреса: Аз забърках този безпорядък, аз ще оправя нещата  Всички обичат Нинова - ще отпадне ли точка 2 от дневния ред на аления конгрес
Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев пред БСТВ. По думите му две групи са се обединили и са считали, че Конгресът ще бъде решителен, с цел да се промени линията на Българска социалистическа партия. „ За разединение говореха наши сътрудници и приятели, които даже са имали достойнството да ръководят партията, водили са Българска социалистическа партия през сложни моменти. Заради неосъществени упоритости бяха решили, че е пристигнал краят на Българска социалистическа партия. Това беше единият кръг от хора “, изясни Добрев.

Той акцентира, че другата група е бизнес-олигархичният кръг, като подчертава, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която принадлежи на генерации членове и симпатизанти. „ Всяка една социална поръчка в България е направена за някого. Всеки от някого печели. Партия, която разкрива този модел на ръководство – тя не е нужна на никого. Тези две групи взеха решение, че могат да пробият Българска социалистическа партия, да я купят – само че това не се случи “, означи още зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Той разяснява, че с измененията в партията тези хора не могат към този момент да бъдат народни представители, нямат въздействие в партията или са им спрени каналите за финансов запас и установи, че очевидно мъчно се привиква с концепцията, че към този момент има последователност и път за младежите в Българска социалистическа партия.

Имаше смислени изявления и Конгресът не беше непотребен – той ясно удостовери линията, по която Българска социалистическа партия върви през последните години “, сподели още той. По мотив директния избор на ръководител, Добрев разяснява, че има все по-голяма разлика сред елита и редовите членове на Българска социалистическа партия. Последните имат едно мнение и то се разминава значително с това на делегатите или членовете на Националния съвет, които ги съставляват и по думите му няма нищо по-демократично от това - всеки един член да има глас в избора на ръководител.

„ Наближават локални избори - в случай че до момента партията работеше за нас, в този момент елитът би трябвало да работи за общинските организации ”, безапелационен бе Добрев.

„ Аз съм компромисен човек, постоянно простирам ръка. Мислех, че идеята за смяната на системата, идеята за Българска социалистическа партия е по–силна от персоналния интерес на избрани членове. Различията в Националния съвет проличаха преди година-година и половина. Там концепцията не е да стигнем до общо решение, а персонално да се отмъсти на избран човек. Много ми е мъчително, аз ги познавам към този момент 40 години “, разяснява още той. Добрев означи, че в Българска социалистическа партия нямат готови младежи, липсва едно цяло потомство в партията, тъй като някои хората са смятали, че могат да ръководят до края на живота си и не са подготвили свои заместници ", съобщи още той.

„ Българска социалистическа партия е единствената опция, само че обществото още не може да ни припознае като такава. Трябва да преборим страха си. На тези Европейски избори вратата леко се отвори. В огромните градове имаме положителни резултати - там, където хората са по-скоро анонимни. В дребните градове – назад “, разяснява Добрев и напомни за случай, в който на семейство след изборите му е бил спрян токът, т.е. кметът на селото е знаел кой за кого гласоподава.

„ Българска социалистическа партия е съвременна лява партия, демократична – това го демонстрираха нейните членове и делегати на Конгреса. Те избраха директния избор на ръководител, вместо да се върнат обратно. Идейният диалог на опозицията стана неоснователен ”, сподели още той.

По мотив намаляването на партийната дотация на един лев, Кирил Добрев съобщи: „ Това е краят на демокрацията. Начинът, по който се финансират партиите през днешния ден, е най-честен и транспарантен. Ние желаеме изсветляване на стопанските системи, а хвърляме партиите в сивия бранш “. По думите му по този метод бизнес групи и олигархични кръгове ще могат да си пазарят партии и да ги устоят. Той попита още кой би финансирал публично опозиционна партия „ Това не е съществено. Добре е да се организира диалог върху равнищата на дотациите, само че демокрацията няма цена “, изрази мнение Добрев.

„ Войната против Българска социалистическа партия е посредством доста механизми. Да им спрем парите и да забележим какво ще вършат на локалните избори. След като не можаха да завладяват Българска социалистическа партия от вътрешната страна и извън – взеха решение да ни спрат парите. Ще си създадем Бузлуджа - тя ще бъде мощна, ще си създадем и локалните избори “, безапелационен бе Кирил Добрев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР