Конгресът на управляващата партия, приключил тези дни в Пхенян, отново

...
Конгресът на управляващата партия, приключил тези дни в Пхенян, отново
Коментари Харесай

Какво показа конгресът на управляващата в Северна Корея партия

Конгресът на ръководещата партия, завършил тези дни в Пхенян, още веднъж показва мащаба на натиска върху севернокорейската стопанска система и режима в подтекста на пандемията, интернационалните наказания и безизходицата в договарянията за нуклеарната стратегия на страната с Вашингтон, считат специалисти.

Държавният водач Ким Чен-ун нееднократно се извини за неприятното ръководство на стопанската система, обещавайки разцвет в бъдеще, а в това време си издейства да бъде назначен за общоприет секретар на партията - промяна на купата, целяща съгласно аналитиците да затвърди властта му.

При все това този конгрес, теоретично проведен на всеки пет години, не даде никакви признаци, че режимът се кани да отвори стопанската система, с цел да усъвършенства ситуацията на жителите, или пък да промени статуквото, реализирано с Вашингтон. Напротив, Ким насочи до идващия американски президент Джо Байдън посланието, че Пхенян счита да развива и отсега нататък неразрешените си военни стратегии, в случай че Вашингтон не склони на отстъпки.

Осемдневният конгрес приключи във вторник, седмица преди Байдън да встъпи в служба.

Аналитиците са уверени, че Пхенян е напълно наясно: икономическото му развиване зависи от вероятно намаляване на глобите. Режимът обаче не демонстрира никакво предпочитание да преразгледа нуклеарните и ракетните си стратегии, провокирали интернационалните ответни ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР