Конгресът на САЩ започна разследване срещу министърката на транспорта Илейн

...
Конгресът на САЩ започна разследване срещу министърката на транспорта Илейн
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ започна да разследва министърката на транспорта

Конгресът на Съединени американски щати стартира следствие против министърката на превоза Илейн Чао, обвинена, че е употребила служебното си състояние, с цел да облагодетелства компания, благосъстоятелност на фамилията ѝ, съобщи Франс прес.

Разследването може да се отрази както на държавното управление на президента Доналд Тръмп, в което Чао е измежду дребното министри, заемащи поста си от началото на мандата му, по този начин и на Републиканската партия. Тя е брачна половинка на водача на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл.

Демократите, които управляват от януари Камарата на представителите, писаха на министърката, искайки от нея да съобщи серия от документи на комисията по контрол и държавна промяна в долната камара на Конгреса, която следи активността на изпълнителната власт. Председателят на комисията Илайджа Къмингс посочи, че тя изследва метода, по който Чао е показала обстоятелства, някои от нейните дейности, които може да са облагодетелствали компания, в която министърката на превоза към момента има дял, и спазването на етичните правила и отговорностите за финансова бистрота.

Илейн Чао е родена в Тайпе, като родителите ѝ са китайци. Тя е обвинена, че е употребила поста си, с цел да облагодетелства компанията Формоуст (Foremost), благосъстоятелност на татко ѝ и сестрите ѝ, посредством китайските управляващи. Според медии Пекин е дал на компанията заеми с ниска рента на стойност стотици милиони долари за закупуване на нови кораби.

В писмото на Конгреса се акцентира, че първото министерско посещаване на Чао в Китай през 2017 година е било анулирано заради етични въпроси, свързани с наличието на нейни близки в делегацията. Тя също така е дала десетина изявленията на азиатски медии в наличието на татко си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР