Конгресът на САЩ работи за бързо внасяне на законопроект, осъждащ

...
Конгресът на САЩ работи за бързо внасяне на законопроект, осъждащ
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ работи по законопроект, обявяващ Русия за държава агресор

Конгресът на Съединени американски щати работи за бързо внасяне на законопроект, осъдителен Русия като " страна агресор ", на фона на идното през днешния ден посещаване на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, заяви в. " Хил ", представен от Българска телеграфна агенция.

Такова определение ще даде на президента Джо Байдън нови пълномощия за налагане на наказания против представители на съветските управляващи. Съветник от Републиканската партия в Камерата на представителите обаче дефинира законопроекта като " непълен отговор " на настояването на Зеленски Съединените щати да дефинират Русия като " страна спонсор на тероризма ".

Етикетът " страна - спонсор на тероризма " би изолирал Москва в интернационален проект и би принудил Съединени американски щати да търсят отговорност от страните, които се ангажират с Кремъл.

Администрацията на Байдън отхвърли такова определение, заявявайки, че то би вързало ръцете на Съединени американски щати в връзките с Русия като цяло и би лишило опцията на администрацията за каквито и да било дипломатически старания за преустановяване на войната на Кремъл против Украйна.

" В момента работим с Конгреса по закон, който би ни оказал помощ да заобиколим някои от провокациите, свързани с потреблението на обозначението " страна спонсор на тероризма ", което... има някои непредвидени последствия ", съобщи държавният секретар Антъни Блинкен в изявление за телевизия Cи Ен Ен по-рано този месец.

Проектът е в развой на договаряне сред администрацията и управлението на Конгреса, оповестиха за " Хил " сътрудници на конгресмени републиканци, съгласно които самодейността няма да докара до никакви съществени последици на Москва.

" Зеленски изиска (Русия) да бъде оповестена за страна спонсор на тероризма, а вместо това администрацията на Байдън сподели, че няма да поддържа това, а са измислили различно определение, което даже не съществува нито във вътрешното, нито в интернационалното право на Съединени американски щати - за него няма никакво правно съображение ", съобщи пред американското издание помощник на конгресмен, осведомен с договарянията. Той добави, че " това е половинчата пиар мярка, която няма да реализира нищо, с цел да накаже Русия, нито ще помогне на украинския народ ".

Базирани в Съединените щати неправителствени организации, подкрепящи Украйна, разкритикуваха законопроекта. " Въпреки че държавното управление на Съединени американски щати, Конгресът и президентът Байдън направиха доста в поддръжка на Украйна, предлагането за (обявяване на Русия за) " страна агресор " е контрапродуктивно и не трябва да се приема ", написаха те в взаимно изказване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР