Конгресът на САЩ приветства Зеленски преди неговата реч със "Слава

...
Конгресът на САЩ приветства Зеленски преди неговата реч със "Слава
Коментари Харесай

Зеленски говори пред Конгреса в САЩ

Конгресът на Съединени американски щати приветства Зеленски преди неговата тирада със "Слава на Украйна ". Той пък им отвърна, като ги назова "приятели ".
"Украйна се бори към този момент 8 години с тази широкомащабна съветска експанзия. В момента се взема решение нашата орис. Русия нахлува и разрушава нашите градове. Това е експанзия против нас и нашите полезности, против нашето предпочитание да бъдем свободни. Като всеки различен в Съединени американски щати си припомням, че вие сте построили мемориал на ликовете на вашите президенти, които се построили вашата народна власт. В Украйна желаеме същото за нашия народ. ", означи Зеленски.
Зеленски им подсети за нападението при Пърл Харбър и в Ню Йорк от 11 септември, когато са били атакувани без предизвестие. "Нашата страна изпитва същото всеки ден и всяка нощ към този момент 3 седмици. Русия трансформира украинското небе в сеещо гибел. Това е гнет, какъвто Европа не е изпитвала към този момент съвсем 80 години. Искаме да се вкара зона без полети, само че, в случай че това е доста, ни трябват ракети, като С-300, с цел да защитим нашата земя и независимост. Помогнете на Украйна и Европа. Знаете, че съществуваме и имаме потребност от помощта ви. ", сподели Зеленски.
"Украйна е признателна на Съединени американски щати за вашата помощ, за образованието, въоръжението, икономическите наказания и персоналната ангажираност на Байдън за отбраната на демократичния ни свят. Това е гнет против нас и цяла Европа. Призовавам ви за нов пакет наказания, до момента в който не спре съветската военна машина. Да са глобени всички, които са на власт в Русия - от членовете на Думата до всички редови служители. ", помоли Зеленски.
"Американските компании би трябвало да изоставен Руската федерация, тъй като са опръскани с нашата кръв. ", сподели Зеленски.
Каза още, че "свободата и мирът са най-важни ".
Представи на вниманието им видео от мирна Украйна и градовете й, под бомбени офанзиви, и помоли експанзията да бъде прекъсната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР