Конгресът на САЩ приветства Зеленски преди неговата реч със Слава

...
Конгресът на САЩ приветства Зеленски преди неговата реч със Слава
Коментари Харесай

Зеленски говори пред Конгреса в САЩ

Конгресът на Съединени американски щати приветства Зеленски преди неговата тирада със " Слава на Украйна ". Той пък им отвърна, като ги назова " другари ".

" Украйна се бори към този момент 8 години с тази широкомащабна съветска експанзия. В момента се взема решение нашата орис. Русия нахлува и разрушава нашите градове. Това е експанзия против нас и нашите полезности, против нашето предпочитание да бъдем свободни. Като всеки различен в Съединени американски щати си припомням, че вие сте построили мемориал на ликовете на вашите президенти, които се построили вашата народна власт. В Украйна желаеме същото за нашия народ. ", означи Зеленски.

Зеленски им подсети за нападението при Пърл Харбър и в Ню Йорк от 11 септември, когато са били атакувани без предизвестие. " Нашата страна изпитва същото всеки ден и всяка нощ към този момент 3 седмици. Русия трансформира украинското небе в сеещо гибел. Това е гнет, какъвто Европа не е изпитвала към този момент съвсем 80 години. Искаме да се вкара зона без полети, само че, в случай че това е доста, ни трябват ракети, като С-300, с цел да защитим нашата земя и независимост. Помогнете на Украйна и Европа. Знаете, че съществуваме и имаме потребност от помощта ви. ", сподели Зеленски.

" Украйна е признателна на Съединени американски щати за вашата помощ, за образованието, въоръжението, икономическите наказания и персоналната ангажираност на Байдън за отбраната на демократичния ни свят. Това е гнет против нас и цяла Европа. Призовавам ви за нов пакет наказания, до момента в който не спре съветската военна машина. Да са глобени всички, които са на власт в Русия - от членовете на Думата до всички редови служители. ", помоли Зеленски.

" Американските компании би трябвало да изоставен Руската федерация, тъй като са опръскани с нашата кръв. ", сподели Зеленски.

Каза още, че " свободата и мирът са най-важни ".

Представи на вниманието им видео от мирна Украйна и градовете й, под бомбени офанзиви, и помоли експанзията да бъде прекъсната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР