Конгресът на САЩ прие решение за вдигане на минималната възраст

...
Конгресът на САЩ прие решение за вдигане на минималната възраст
Коментари Харесай

САЩ вдигнаха минималната възраст за купуване на цигари на 21 години

Конгресът на Съединени американски щати одобри решение за повдигане на минималната възраст за пазаруване на тютюневи произведения и електронни цигари от 18 на 21 години на територията на цялата страна , съобщи Франс прес.

Промяната, призната от Сената, е част от смяна, импортирана в закона за бюджета.  Тя ще влезе в действие след към девет месеца.

Досега 19 от 50-те американски щати бяха въвели тази минимална възраст от 21 години за закупуване на тютюневи произведения и електронни цигари.  Сега с смяната тя се вкарва във всички щати, от Аляска до Флорида.

В последните години електронните цигари станаха доста известни измежду гимназистите и колежаните. 27,5% от гимназистите в финален гимназиален клас споделят, че са пушили електронна цигара в последните 30 дни, съгласно изследване на държавното управление за тази година. Преди три години данните са били 11,3%.

През септември Доналд Тръмп заприказва за цялостна възбрана на ароматизираните електронни цигари.  Това стана, откакто  през лятото в Съединени американски щати имаше голям брой случаи на съществено заболели хора, пушили електронни цигари.  Голямо изследване на здравните управляващи сподели, че повода е съставката ацетат на витамин Е.

Към сегашен ден има 2409 случая на болни и 52 умряли.

Източник: БТА

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР