Конгресът на САЩ е бил уведомен днес за предстоящото преместване,

...
Конгресът на САЩ е бил уведомен днес за предстоящото преместване,
Коментари Харесай

Целият Регион Се Тресе! Ето Кога Сащ Откриват Посолството Си В Ерусалим!

Конгресът на Съединени американски щати е бил известен през днешния ден за идното пренасяне, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният секретар Рекс Тилърсън е подписал през вчерашния ден проекта за обезпечаването на сигурността на новото посолство.

През декември президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната му признава Ерусалим за столица на Израел, което разгневи даже арабските съдружници на Вашингтон и ужаси палестинците, които желаят източната част на града за столица на бъдещата си страна. Така бе задвижен процесът на преместване на посолството от Тел Авив в Ерусалим.

Откриването на дипломатическото посланичество през май изпреварва упования график на преместването. Миналия месец вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс сподели, че това ще стане до края на 2019 година, а Тилърсън съобщи, че процесът може да отнеме години.

Откриването на посолството в Ерусалим ще съвпадне със 70-годишнината от основаването на Израел, сподели цитираният американски чиновник, поискал анонимност.

Израелският министър на разузнаването Израел Кац поздрави през днешния ден Доналд Тръмп за известието, че американското посолство ще се реалокира в Ерусалим по отношение на този празник, съобщи ТАСС.

" Няма по-голям подарък от това. Най-справедливото и вярно решение. Благодарим ви, другари! ", написа той в Туитър.

" Прерязването на лентата " е планувано за средата на май. Израел разгласи самостоятелност на 14 май 1948 година и тогавашният президент на Съединени американски щати Хари Труман незабавно разгласи признаването на новата страна.

Първоначално посолството ще се обитава в няколко пространства на притежаван от Съединените щати парцел в Ерусалим, показва АП.

Администрацията на Доналд Тръмп обмисля предложение на един от огромните спонсори на Републиканската партия, Шелдън Аделсън, да заплати най-малкото част от новото посолство в Ерусалим. Адвокати на Държавния департамент в този момент преценят дали е законно да се одобри частно подаяние за тази цел.

Според един сюжет администрацията ще моли за още дарения от самостоятелни спонсори измежду евангелистката и еврейската общности в Америка. Според неназован чиновник, представен от АП, Аделсън предложил да заплати разликата сред това, което администрацията успее да събере, и цената на посолството, което евентуално ще коства стотици милиони долари.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР