Конгресът на Международната асоциация по лека атлетика (ИААФ) подкрепи решението

...
Конгресът на Международната асоциация по лека атлетика (ИААФ) подкрепи решението
Коментари Харесай

Международната асоциация по лека атлетика отново удари Русия

Конгресът на Международната асоциация по лека атлетика (ИААФ) поддържа решението на съвета на организацията да удължи периода на премахване на Руската федерация по този спорт (ВФЛА).

Преди два дни Съветът на ИААФ удължи периода на премахване на Русия като федерация, а през днешния ден решението беше подкрепено и от Конгреса. Така чистите от допинг съветски лекоатлети ще продължат да се състезават под безпристрастен байрак и на започващото в петък Световно състезание в катарската столица Доха. Също по този начин поради отстраняването на съветската федерация, представители на тази страна не могат да заемат позиции в международните атлетически организации и комисии.

Членството на ВФЛА в Световната атлетическа асоциация беше прекъснато през ноември 2015-а година на съображение на следствие, извършено от Световната антидопингова асоциация (УАДА) отпред с Ричард Паунд. Впоследствие ИААФ няколко пъти продължаваше периода на наказването.

При гласуването едвам 30 страни поддържаха Русия в молбата й да се върне в надпреварите като народен тим и федерация. Гласуваха общо 190 страни, а 17 от тях се въздържаха./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР