Конгресът на ГЕРБ единодушно с 943 гласа преизбра Бойко Борисов

...
Конгресът на ГЕРБ единодушно с 943 гласа преизбра Бойко Борисов
Коментари Харесай

ГЕРБ преизбра Борисов за лидер, партията поема курс към предсрочни избори

Конгресът на ГЕРБ единомислещо с 943 гласа преизбра Бойко Борисов за ръководител на партията за идващ 4-годишен мандат. Бяха избрани отново и заместниците в партията Томислав Дончев и Даниел Митов. Най-висшият партиен конгрес одобри декларация, в която се прикани ГЕРБ да работи за ново ръководство на страната.

В декларацията се регистрира политическа и икономическа неустойчивост и липса на дейно взаимоотношение сред институциите в страната и се насочат рецензии към държавното управление на Кирил Петков.

В документа се установи, че ръководството на България е поверено на коалиция сред популисти и авантюристи, които са обединени само от омразата си към ГЕРБ. В тази връзка Националното заседание на партията разпорежда на управлението дружно с парламентарната група на ГЕРБ-СДС да работи за ново ръководство на страната, да образува непрекъснати екипи, които да приготвят антикризисна стратегия за ръководство на България.

Поставя се задачата да се построи непрекъснато настоящ народен избирателен шаб, който дружно със структурите на партията в къс период да показа тактика за явяване на предварителни избори.

Извършени бяха промени в Изпълнителната комисия, като на мястото на Даниела Дариткова беше определен Делян Добрев.

"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде избран отново единомислещо на провеждащия се през днешния ден конгрес на партията ". Това разгласи по-рано при показване на доклада пред делегатите Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия и кмет на Стара Загора:

"ГЕРБ има едно голямо преимущество пред всички останали партии. ГЕРБ има не просто ръководител на партията, ГЕРБ има същински водач и считам, че с неговото преизбиране единомислещо през днешния ден ние ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите ".

Политическият хайлайф на ГЕРБ се събра в "Интерекспо център " в столицата на отчетно-изборно национално заседание и посрещна на крайници и с ръкопляскания своя водач Бойко Борисов и цялото управление на партията.

Последно най-висшият конгрес на партията се организира през май предходната година, когато бяха определени новите заместници на Борисов - Томислав Дончев и Даниел Митов, като предходните - кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов - останаха в партийното управление като членове на изпълнителната комисия.

В Националното заседание на ГЕРБ вземат участие близо 1100 делегати и посетители от цялата страна, депутати, евродепутати и представители на локалната власт. Очаква се да участва и ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР