Конгресът на депутатите на Испания одобри искането на правителството за

...
Конгресът на депутатите на Испания одобри искането на правителството за
Коментари Харесай

Испания удължи извънредното положение да 26 април

Конгресът на депутатите на Испания утвърди настояването на държавното управление за продължение на изключителното състояние до 26 април поради разпространяването на ковид. Заседанието се състоя в на практика празна зала – над 300 депутати гласоподаваха отдалечено.
Въвеждането на режима за период от 15 дни бе утвърдено от държавното управление на 14 март. За продължаването му се изискваше позволение на Конгреса на депутатите. Днес Народното събрание го продължи за повторно.
Властите в Испания взимат сходна мярка за повторно в историята на страната, напомня 24 часа. Предишния път бе през 2010 година по време на стачката на авиодиспечерите. Извънредното състояние разреши на управляващите да лимитират придвижването на жителите на цялата страна, с изключение на при положение на последна нужда. Всички кафенета, питейни заведения, заведения за хранене, образователни заведения, паркове, спортни зали и развлекателни заведения бяха затворени. Продължават да работят магазините за хранителни артикули, аптеките и лечебните заведения. За нарушаване на рестриктивните ограничения може да бъде наложена санкция. До момента в Испания са диагностицирани повече от 150 000 души и 15 000 смъртни случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР