Конгресът на БСП възложи на Парламентарната група на БСП за

...
Конгресът на БСП възложи на Парламентарната група на БСП за
Коментари Харесай

Конгресът възложи на ПГ на БСП да внесе вот на недоверие към кабинета Борисов 3

Конгресът на Българска социалистическа партия разпореди на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " да внесе искане за избор на съмнение към държавното управление по тематика, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политик а. Решението беше взето със 381 гласа " за " и 6 въздържали се.

С 398 гласа " за " най-висшият орган на Българска социалистическа партия номинира Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти за идващ мандат. Благодаря за доверието, което е доста задължаващо и ще се постарая да го оправдая, съобщи Станишев.
 Корнелия Нинова БГНЕС
Делегатите на Конгреса одобриха политическата визия на Българска социалистическа партия за бъдещето на Европа и предлагането за различен бюджет за 2018 година

Социалистите открояват 10 целта за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - опазване и развиване на Европейския обществен модел, присъединение на България към Шенгенското пространство, финансова непоклатимост и Пътна карта за приемането на страната в Еврозоната, равноправно присъединяване на България в европейската защита и сигурност, Многогодишната финансова рамка - опазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като правила на безплатно финансиране, европейската вероятност пред Западните Балкани, Черно море и Дунав - район на сигурност и съдействие.

Конгресът разпореди на депутатите от левицата да провокират спор в Народното събрание по отношение на подготовката на България за участие Еврозоната. Друго предложение е ПГ да инициира чуване на министър-председателя и на външния министър по отношение на подготовката на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани през май 2018 година и да упорства за приемане на Софийска декларация по отношение на европейската вероятност на страните от Западните Балкани по време на форума.

В а лтернативния бюджет социалистите оферират да се вкара необлагаем най-малко в размер на минималната работна заплата и напредничав налог за приходите на физическите лица. Предвижда се ставката за приходи до 3300 лв. да остане 10 %, от 3300 до 10 000 лв. да бъде 15 %, а над 10 000 лв. - 20 на 100. Според изчисленията на социалистите по този начин над 2,8 млн. българи ще заплащат по-малко налози. Заложено е нарастване на налог дял от 5 на 10 %. Предлага се още лечебните заведения към този момент да не са търговски сдружения, а да се записват по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде анулиран " сбърканият модел " парите следват ученика ".

В хода на полемиката депутатът Румен Гечев уточни, че е направена неточност с въвеждането на плоския налог и тя би трябвало да бъде поправена. Но не би трябвало да предлагаме прогресивно облагане, което води до недостиг, тук сме уязвими, призна той. Можем да предложим умерена канара, тъй като смяната не би трябвало да бъде стресираща, счита Гечев. По думите му на някои места данъкът стига до 28 % за богатите. Да преосмислим още веднъж скалата, прикани Гечев. Когато има 1,5 милиарда лв. недостиг, или за две години опоскваме фискалния запас, или взимаме заеми, уточни той. По думите му това би трябвало да се изясни на хората.
 Корнелия Нинова БГНЕС

По време на дебатите думата взе и Атанас Мерджанов, който означи, че е един от деветимата, нахокани в политическия отчет на Нинова. Лично аз съм един от критиците на Нинова и нямам желание да спра, тъй като съм уверен, че моята рецензия е по кардинални въпроси, сподели той. Ако фактически казусът на Българска социалистическа партия в сегашния миг са тези деветима души, дайте да го решим по най-лесния метод, стига партията да продължи да върви напред, да обновява обществото и да смъкна ГЕРБ от власт, съобщи той. Не се усещаме афектирани, че не сме депутати, сподели Мерджанов и добави, че постоянно ще работи за Българска социалистическа партия.

Евродепутатът Георги Пирински посъветва Нинова да не потегля към идващия учредителен пленум в търсене на врага с партиен билет. Той прикани да се обърне внимание на гласуването по дневния ред и означи, че г ласувалите за включване на точка за промени в устава, не са били 9, а 149.
 Корнелия Нинова БГНЕС
В края на конгреса водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова означи, че с д нешните решения Българска социалистическа партия е опровергала всички подозрения, че не е подготвена със своя опция на ръководството на ГЕРБ. Предайте на всички членове и симпатизанти по места, до цялото общество, че не сме разцепили, че не сме разграничени, че сме мощни, дружно и единни продължаваме по своя път, прикани тя делегатите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР