Конгресът на Бразилия одобри късно снощи изплащането на дълга към

...
Конгресът на Бразилия одобри късно снощи изплащането на дълга към
Коментари Харесай

Бразилия започва да изплаща дълг от над 140 млн. долара към ООН

Конгресът на Бразилия утвърди късно нощес изплащането на дълга към Организация на обединените нации, превишаващ 140 милиона $, който заплашваше правото на глас на страната. Проектозаконът към този момент е гласуван от Конгреса и би трябвало да бъде утвърден от президента Жаир Болсонаро, оповестяват от министерството на стопанската система, представено от „ Франс прес “ и Българска телеграфна агенция.

Според дипломатически източник Бразилия дължи 143 милиона $ на Организация на обединените нации. Страната е един от главните длъжници на интернационалната организация, която от септември претърпява тежка финансова рецесия.

Припомняме, че през октомври генералният шеф на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести, че в касата на организацията няма да доближават 1,387 милиарда $, с цел да посрещне разноските си и да обезпечи заплатите на своите 37 000 чиновници по света. Седем страни са виновни за 90% от тази дупка във финансите на организацията. Освен Съединени американски щати и Бразилия това са Аржентина, Мексико, Иран, Израел и Венецуела. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР