Конгресът на Българския футболен съюз стартира и протича при солидна

...
Конгресът на Българския футболен съюз стартира и протича при солидна
Коментари Харесай

На живо: Пенев и Дражев вече са в конгресната зала /снимки/

Конгресът на Българския футболен съюз започва и протича при солидна защита, ситуирана към и вътре в хотел "Маринела " в София.

Напрежението се ускори още преди формалния старт на съвещанието. Малко след идването си пред хотела единият от претендентите за президент Любослав Пенев излезе пред хотела и съобщи, че му е било казано да се върне след 12.15 часа, поради тайния избор на комисии.

След този час Пенев и Ивайло Дражев се върнаха в хотел "Маринела ". В последна сметка към 12.30 Пенев и Дражев бяха позволени до работата на конгреса. Кандидатурите и на тримата кандидати за шефския пост са позволени до изборната процедура.

Президентът на БФС Борислав Михайлов откри конгреса като приветства делегатите и им пожела ползотворна работа. След него и спортният министър Красен Кралев регистрира положителната работа на футболния съюз и министерството на спорта.

Василев: Обмисляме Любо Пенев да напусне Конгреса!

Любо Пенев преди Конгреса: Очаквам демократични избори

Около двайсетина фена също са пред хотела, някои с "червени " шалчета.

източник: Gong.bg

Право на частие в VIII Конгрес на БФС имат общо 546 клуба с право на глас.

Следете събитията в GONG.BG!

Време за Конгрес: Ще има ли промяна на властта в БФС?

източник: Gong.bg

На Конгреса ще бъде препоръчано да одобри за пълноправни членове на Българския футболен съюз 117 клуба, до момента в който 145 клуба ще бъдат препоръчани за изключване заради липса на активност.

Трите кандидатури за президент на БФС са: Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

Пред хотел "Маринела " се появи и екип на телевизионното предаване "Господари на ефира " с двойник на Борислав Михайлов.

източник: Gong.bg

Следете протичащото се тук!

източник: Gong.bg

„ Аз съм регистриран пратеник. Ще дойда към 10 и половина тази вечер. Явно някой е решил, че ще прави Конгрес почасово с външни хора. Вътре има 200 индивида, които не са делегати. Това не е никакъв мач. Тук би трябвало да влезе правораздаването”, съобщи единият от претендентите за президент Ивайло Дражев при идването си за Конгреса.

"Хубави неща за българския футбол и победа за Боби Михайлов. Не съм видял нещо Дражев да е направил, с изключение на единствено да унищожава ", разяснява на влизане в залата за конгреса, президентът на Славия Венцеслав Стефанов, споделяйки упованията му за избор на президент на БФС.

Друг от претендентите за президент на БФС Любослав Пенев също дойде в хотел „ Маринела” и съобщи: „ Очаквам победа и най-много чакам демократични избори.”

Пенев бе посрещнат от един от съперниците си Ивайло Дражев и двамата влязоха в залата.

Малко по-късно в хотела дойде и Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който ще е посетител на Конгреса на БФС.

Борислав Михайлов откри Конгреса с одобрение към делегатите, а другите двама претенденти за президентския пост Любослав Пенев и Ивайло Дражев са отвън залата.

Адвокат Радостин Василев , който е член на екипа на единия от претендентите за президент на БФС Любослав Пенев съобщи раздразнителен от недопускането при започване на съвещанието, че обмислят да не се явяват на Конгреса. „ Сега сега ще се избират комисиите на този конгрес и там не би трябвало да има очи на недоброжелатели. Обмисляме да не се явяваме на този конгрес”, съобщи Василев.

Изпълнителен шеф на Лудогорец Ангел Петричев : "Подкрепям Борислав Михайлов поради експертите в неговия екип и отношението. В България има условия и вяра да се играе футбол на високо равнище. "

Конгресът на БФС в определени фрагменти

Собственикът на Левски Спас Русев още веднъж изрази поддръжката си съм сегашния президент на БФС: "Неподкрепянето на Борислав Михайлов значи бламирането му пред света - светът признава, родината - не. "

Спас Русев: Неподкрепянето на Михайлов би означавало бламиране пред света

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски : Трябва да се слагат съответни въпроси, моите са да ми се помогне за спортна база за развиването на деца и предотвратяване на финансовите ползи на клубовете при прекосяването на тихните фрагменти в други клубове.

От БФС оповестиха, че 125 футболни клуба са признати за членове на БФС от 19 февруари 2018 година, а 148 са изключените.

Доклад по позволени кандидатури за президент на БФС: издигнати 3 кандидатури. Тримата претенденти са позволени до изборната процедура
— Bulgarian Football Union (@BFU_1923) February 16, 2018
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР