Конгрес ще има, но няма да бъде легитимен. Такова мнение

...
Конгрес ще има, но няма да бъде легитимен. Такова мнение
Коментари Харесай

Лечков: Конгресът на 11 декември няма да бъде легитимен

Конгрес ще има, само че няма да бъде законен. Такова мнение изрази членът на Изпълкома Йордан Лечков пред " бТВ ".

" От самото начало споделих, че би трябвало да се съблюдава правилник. Той не беше спазен. На 11 декември има планувана дата за Конгрес, на него ще се решат нерешените проблеми. Но съгласно мен няма да бъде законен този Конгрес ".
Той счита, че оставката на Борислав Михайлов е била " неправилно поискана и неправилно подадена ".
Лечков не вижда никой на мястото на Михайлов на президентския пост, нито Емил Костадинов, нито Стилиян Петров. Самият той няма да се кандидатира.

Относно положението на родния футбол и националния тим, който пропусна да се класира за европейското състезание, той разяснява: " Българският футбол се оформя в клубовете, а не в националния тим. Всички ние сме отговорни или невиновни за положението на българския футбол. Ние от Златното потомство сме си свършили работата на терена, в този момент отново си вършим работата ".

Лечков разяснява и следствието, което откри, че детските лагери, за които страната е отпуснала над 1 милион и 600 хиляди лв., са провеждани в хотели, свързани с управлението на футболния съюз. Единият от хотелите е благосъстоятелност на Лечков и жена му.

" Аз съм вложил в най-хубавата спортна база. Продължават да идват и освен футболни, а и други клубове. Аз съм съобразителен, вложил съм. Нямал съм концепция, че ще стана вицепрезидент, когато съм почнал ".

Относно проблема с отпуснатите от страната пари за стадионите, на които се организира Евро 2015 за юноши, Лечков съобщи:

" УЕФА ги дава тези пари за избрана цел и ние ги дадохме в Бургас. По закон УЕФА споделя да ги харчим, както желаеме, единствено с цел да се организира шампионата. През 2015 година имаше одит. Не може тогава всичко да е наред, а в 2019 година да не е ", приключи той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР