Конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 18 март няма

...
Конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 18 март няма
Коментари Харесай

БФС финтира и отмени конгреса на 18 март

Конгрес на Българския футболен съюз (БФС) на 18 март няма да има. Изненадващото решение излезе след днешното съвещание на Изпълкома на БФС, който се бе събрал, с цел да приема процедурни стъпки, свързани точно с провеждането на въпросния конгрес.

След края на сбирката президентът на БФС Борислав Михайлов изясни, че до тази стъпка се е стигнало след доста задълбочено разискване. Той се стимулира, че сега се чакат решения на съда по няколко тъжби на клубове, свързани с предходния конгрес - на 12 октомври м.г. Тези решения щели да излязат след 18 март, което щяло до докара до безизходен юридически проблем, в случай че бъде извършен тогава конгрес. След това Михайлов хвърли виновността за създалата се обстановка върху опозицията, предвождана от Димитър Бербатов, която основала цялата тази правна бъркотия.

" Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите сътрудници да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които са решили непременно да вземат властта във футбола. Никой не бяга от конгрес. Трябва да изчакаме тези правосъдни каузи, тъй като се основава " Параграф 22 ", в който сме поради опозицията. Който вкарва футбола и футболния съюз в този " Параграф 22 " не е Боби Михайлов сигурно. Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат противозаконни. Винаги съдът може да излезе с друго решение за конгрес. Ако стане това и проведем конгрес, ще вкараме футбола в тежка юридическа неплатежоспособност. Ще създадем всичко допустимо, с цел да не го позволим ", съобщи Михайлов.

Интересното е, че президентът на футболния съюз изненадващо съобщи, че конгресът, който няма да се състои, така и така нямало да бъде избирателен. Нищо, че след съвещание на Изпълкома на 25 януари бе декларирал, че конгресът ще се организира по декларирания дневен ред (б.ред. - в който влизаше точка за избор на нов президент и Изпълком).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР