Конгломератът от Банкок Charoen Pokphand Group CP, собственост на най-богатия

...
Конгломератът от Банкок Charoen Pokphand Group CP, собственост на най-богатия
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Тайланд ще строи високоскоростна железопътна линия за $6,8 милиарда

Конгломератът от Банкок Charoen Pokphand Group CP, благосъстоятелност на най-богатия човек в Тайланд е определен за построяването на високоскоростен железопътен план. Офертата на компанията е взаимен план с още 12 компании. Тя възлиза на 6,8 милиарда $ и ще свързва главните три летища в страната.

Комитетът, представляван от тайландския министър председател Прают Чан-Оча избра взаимен вложител за общия план в партньорство сред страната и частния бранш. Приоритет е бил този вид, който ще изисква минимум държавни средства, написа Reuters, базирайки се на данни от Комитета по политика на Източния стопански кулоар (EEC).

Решението на държавното управление идва откакто CP и 12 други компании взаимно подават оферта на стойност 6,8 милиарда $. Целта е железопътната линия да свързва летищата Suvarnabhumi, нискотарифното Don Muang и U-Tapao в източната част на Тайланд.

По проект времето, належащо за построяването му, е 5 години и ще оперира в границите на това партньорство - сред страната и частния бранш, 45 години.

Проектът на EEC е част от проекта на държавното управление да подтиква вложенията във високотехнологичната промишленост, които могат да бъдат привлечени от евтината работна ръка.

CP е благосъстоятелност на Данин Черавенот, чието благосъстояние се прави оценка на 16,5 милиарда $, а това го прави най-богатия човек в Тайланд.

CP, която няма опит в железопътното инженерство, е декларирала, че нейните сътрудници включват китайските компании CITIC Group Corp, China Railway Construction, южнокорейската Hyundai, немската Siemens, Thai Development от Италия и японската Bank of International Cooperation.

Някои от техните полета на активност са свързани със свинеферми и птицеферми, както и с магазини, недвижими парцели и телекомуникации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР