Конфликтна ситуация възникна на корта между световния №6 Стефанос Циципас

...
Конфликтна ситуация възникна на корта между световния №6 Стефанос Циципас
Коментари Харесай

Тенисист изригна срещу бащата на Циципас, нарече го глупав

Конфликтна обстановка породи на корта сред международния №6 Стефанос Циципас и френския му сътрудник Корентен Муте. това сес лумчи по време на мача посред им от демонстративния тенис шампионат Ultimate Tennis Showdown (UTS), на който се играе при пор-различни от общоприетите за тениса правила. Циципас завоюва с 3:2 елементи (10:16, 11:13, 15:11, 19:5, 3:1), а 21-годишният французин, №75 в ранглистата на ATP сега, бе неудовлетворен от говоренето на бащата на Стефанос - Апостолос.

Well that escalated quickly @moutet99 takes aim at Apostolos Tsitsipas and things get heated in a hurry at #UTShowdown pic.twitter.com/L5RkRkoI6m
— Tennis Majors (@Tennis_Majors) July 5, 2020 " Говоренето му не е позволено, това не е е феърплей ", изригна Муте, още до момента в който мачът вървеше (при 10:5 за Циципас в четвъртата четвърт). Французинът упрекна бащата на гръцкия гений в неспортсменско държание, а Циципас отговори: " Не ми пука ". Муте уточни, че личният му треньор не приказва, тъй като почита противника, само че Циципас не беше склонен.

По време на решаващата последна част (т. нар. " неочаквана гибел " ) Муте изригна и против съдията, а след края на мача двамата разясниха случая.

...and the drama continues #UTShowdown | @moutet99 @StefTsitsipas pic.twitter.com/WcP2A8HwLl
— UTS | Ultimate Tennis Showdown (@UTShowdown) July 5, 2020 Муте: " Цял живот е подобен. Не приказвам за Стефанос, тъй като той е положително момче. Но бащата е малоумен. Всички мислят, че е малоумен. Дали не е трябвало да отвръщам по този начин? Може би, само че той ме вбеси, от самото начало говореше, до момента в който сервирах. Говореше на Стефанос до момента в който аз сервирах. Този човек ме вбеси, би трябвало да го кажа, държанието му е неуважително. Аз почитам всички момчета, само че него не го е грижа, той мисли единствено за себе си, това е ".

Циципас: " Вижте, това се е случвало и в предишното. Не желая да споделям повече. Не разбирам за какво това би трябвало да е проблем. Баща ми се пробва да ме окуражава преди сервиса и не прекъсва противника ми. Протвиникът ми прави от мухата слон. когато играя половината треньори надъхват играчите си и пляскат с ръце преди да поднасям. Не виждам проблем с това.

Познавам го от 8-годишен, той постоянно се държи по този начин. Веднъж играхме на край на юношеско европейско състезание и той си потегли по средата на мача поради проблеми със съдийството, тъй че това не е нещо извънредно за мен. Това е UTS, би трябвало да се забавляваш. Мисля, че той приема нещата прекомерно трагично, само че това си е негов избор. Той може да прави каквото си желае, само че най-после ще си заплати за това ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР