Конфликтите по света са се увеличили от избухването на пандемията.

...
Конфликтите по света са се увеличили от избухването на пандемията.
Коментари Харесай

Увеличение на конфликтите по света след избухването на пандемията

Конфликтите по света са се нараснали от експлоадирането на пандемията. Това демонстрира годишния Индекс за световен мир, публикуванот Института за стопанска система и мир, осведоми ДПА.

Докладът, който прави оценка на обстановката през 2020 година, демонстрира, че споровете са се нараснали в международен мащаб за девети път от 12 години.

Основателят на института Стив Килелея съобщи, че отговорна за това била пандемията.

Въпреки че общите равнища на спорове и тероризъм са намалели през 2020 година, политическата неустойчивост и насилствените демонстрации са се нараснали, посочи Килелея.

Той сподели, че икономическото влияние на пандемията ще сътвори спомагателна неустановеност, изключително за страни, които към този момент са изпитвали усложнения преди пандемията.

Възстановяването също евентуално ще бъде мощно неравномерно, което може да рискува в допълнение да задълбочи разломите.

Като цяло Глобалният показател на мира записва над 5000 насилствени събития, свързани с пандемията сред януари 2020 година и април тази година.

Двадесет и пет страни са записали по-голям брой насилствени демонстрации, до момента в който единствено осем страни са се подобрили в тази категория.

Ситуацията е била най-лоша в Беларус, Мианмар и Русия, където управляващите започнаха репресии против протестиращите.

Гражданските безредици внезапно набъбнаха в Съединени американски щати през обсъждания интервал, освен заради пандемията, само че и частично заради повишаването на придвижването " Черни животи ", както и на щурма на Капитолия на Съединени американски щати във Вашингтон през януари.

За разлика от това, честотата на убийствата, смъртните случаи вследствие на тероризма и възприемането на престъпността са спаднали доста на доста места по света, макар че обстановката се разграничава доста от една област до друга.

Например в Афганистан, Бразилия, Южна Африка и Мексико, повече от половината от популацията продължава да показва насилието като най-големия риск за личната си сигурност в всекидневието.

Според отчета Афганистан е минимум мирната страна в света, следван от Йемен, Сирия, Южен Судан и Ирак.

Исландия, въпреки това, още веднъж оглави класацията като най-мирната страна и заема тази позиция от 2008 година

Като район Европа е и най-мирната, съгласно показателя, който отбелязва обаче, че и тук политическата неустойчивост се е нараснала.

Глобалният показател на мира обгръща 99,7% от международното население, споделят издателите му и прави оценка обстановката, като употребява 23 качествени и количествени индикатора, групирани в три области - продължаващи спорове, сигурност и милитаризация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР