Конфликтът в Украйна трябва да бъде прекратен с установяването на

...
Конфликтът в Украйна трябва да бъде прекратен с установяването на
Коментари Харесай

Чавушоглу: Конфликтът в Украйна трябва да приключи справедливо за Киев

Конфликтът в Украйна би трябвало да бъде преустановен с установяването на обективен мир, " преди всичко за Киев ". Това мнение изрази в понеделник турският външен министър Мевлют Чавушоглу на конференция в Токио, излъчена на страницата му в Twitter.

" Войната в Украйна би трябвало да завърши с установяването на обективен мир. И преди всичко, обективен за Украйна. Както споделих, Турция счита тези територии за окупирани. Но ние не губим вяра за дипломатическо споразумяване ", съобщи още Чавушоглу.

Той сподели още, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган има намерение да продължи контактите с президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски.

„ Продължаваме да следваме уравновесена политика. Нашият президент ще продължи да поддържа разговор както с Путин, по този начин и със Зеленски. Струва си да се означи, че има страни на Запад, които желаят да продължат военните дейности в Украйна, с цел да отслабят Русия “, сподели Чавушоглу.

Освен това Чавушоглу разяснява, че съветският президент Владимир Путин на среща с турския си сътрудник е позволил опцията Русия да се върне към договарянията с Украйна.

" Нашият президент постоянно споделя по време на договаряния с Путин, че украинският президент Владимир Зеленски е подготвен за договаряния и Турция е подготвена да провежда тяхната среща. По време на договарянията с нашия президент в Самарканд Путин сподели, че Русия позволява опцията да се върне към договарянията с Украйна “, добави Чавушоглу.

Москва постоянно е изразявала подготвеност за договаряния с Киев, само че съгласно прессекретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сега няма вероятности за договаряния с Украйна. Говорейки за уместността на предлагането на Ердоган за образуване на договаряния сред президентите на Русия и Украйна, Песков акцентира, че " в този момент няма предпоставки за това ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР