Конфликтът в Украйна е световна война, в която Западът се

...
Конфликтът в Украйна е световна война, в която Западът се
Коментари Харесай

Вучич: В Украйна тече световна война, Западът воюва срещу Русия

Конфликтът в Украйна е международна война, в която Западът се бие против Русия благодарение на украински бойци. 

Това съобщи в сряда  сръбският президент Александър Вучич в изявление за Pink.

" Трябва да разберем, че на фона на международната война би трябвало да отпаднат всички приказки, че войната е районна или местна. Целият западен свят се бори против Русия посредством украинците. ", сподели той.

Според сръбския водач, обстановката в Украйна също по този начин е показателна за Балканите. Той обаче даде обещание, че Сърбия няма да пожали старания за опазване на мира в района.

Припомняме, че на няколко пъти сръбските управляващи оповестиха, че няма да постановат наказания на Русия, с цел да запазят икономическите си ползи. 

Самият Вучич се оплака от мощен напън, с цел да наложи наказания на Москва. 

През април, Общото заседание на Организацията на обединените народи гласоподава за премахване на Русия от водещия орган за правата на индивида на организацията на фона на изказвания, че нейни бойци са убивали цивилни, до момента в който се отдръпват от район към украинската столица.

Тогава Сърбия гласоподава " за ".

Изнудват Сърбия, а не мен персонално, заяви тогава Вучич. 

Сърбия е военно неутрална страна, само че не е политически неутрална. Вучич сподели в ефира на RTS, че " до момента в който сме на пътя към Европейския съюз (ЕС), не можем да бъдем политически неутрална страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР