Конфликтът в Украйна е хибридна война, в която Русия по

...
Конфликтът в Украйна е хибридна война, в която Русия по
Коментари Харесай

САЩ настояват за включване на въпроса за Украйна в заключителната декларация на Г-20: Лавров

Конфликтът в Украйна е хибридна война, в която Русия всъщност се изправя против западните страни, които първо провокираха рецесията, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров. Той даде тази оценка във вторник в границите на срещата на върха на водачите на Г-20 в Индонезия.

Министърът, който оглавява съветската делегация, съобщи, че Съединени американски щати и техните съдружници упорстват за включване на въпроса за Украйна в заключителната декларация, която участниците би трябвало да подпишат в сряда.

" Те желаеха да прибавят дефиниция, която да осъди дейностите на Русия от името на целия клуб на Г-20, в това число на самата Русия ", сподели Лавров. Делегацията на Москва счита, че въпросът не е от голяма важност за дневния ред на срещата, само че предложи да се отрази разликата в мненията по него, добави той.

" Разбира се, в Украйна тече война. Хибридна война, която Западът отприщи и която приготвяше в продължение на доста години, като се стартира от момента, в който поддържа въоръжения прелом [в Украйна] през 2014 година и овластяването навън расистки и неонацистки сили ", добави дипломатът.

Стартирането тази седмица на задача на Европейски Съюз, която има за цел да образова 15 000 украински бойци за две години, е последният образец за това по какъв начин западните страни вземат участие в " хибридната война ", съобщи Лавров пред публицисти. Въоръжаването и финансирането на украинските войски, доставката на разследваща информация и помощта при избора на цели за военни дейности, които западните страни вършат, ги вършат участници, изясни той.

Лавров означи, че западните страни наподобяват на Съюз на съветските социалистически републики по метода, по който пазят идеята на Украйна на конгреси, които не са свързани с нея. По време на партийно заседание в някакъв руски цех, което трябвало да бъде отдадено на някакви индустриални въпроси, " се смяташе за вярно да се стартира полемиката със наложителното наказание на американския империализъм. Западните страни използваха сходен метод на срещата на Г-20 ", означи той.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР