Конфликтът в близост до нас влияе зле на региона. Това

...
Конфликтът в близост до нас влияе зле на региона. Това
Коментари Харесай

Борисов: Конфликтът в близост до нас влияе зле на региона

Конфликтът наоколо до нас въздейства зле на района. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов, преди да отпътува за Анкара, където ще беседва с президента на Турция Реджеп Ердоган.

На работна вечеря двамата водачи ще обсъдят дейностите за справяне с рецесията в Сирия и прекъсването на бежански напън към Европа.

Според премиера не можем да гледаме със зложелателство към това, което се случва при нашите съседи. Той дефинира като „ огромна неточност “, че против дами и деца се изкарва войска.

„ Такива спорове са огромна бомба за бъдеще, въздействат върху растежа, бизнеса, стопанската система, туризма. А когато имаме този вариант на настоящия грип плюс ковид, нещата в един миг могат да станат драматични… Отивам на другарска вечеря с мой сътрудник и другар, който досега организира четири диалога – с Тръмп, Меркел, Борисов и след мен с Макрон… Ще желая да продължим другарските и положителните междусъседски връзки “.

Бойко Борисов напомни към този момент декларираната позиция на страната ни за изнесен център, отвън територията на Европейски Съюз, където да обитават мигрантите.

Премиерът разгласи, че във връзка със обстановката с ковид е контрактувана доставка на 2000 маски от Нидерландия, а Турция ще бъде помолена за подпомагане за доставка на защитни дрехи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР