Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне. Газа в

...
Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне. Газа в
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне

Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне. Газа сега е задоволителна, с цел да се разтресе целият регион. Това сподели за БНР арабистът и интернационален анализатор проф. Владимир Чуков.

„ Посещението на премиера Николай Денков в Израел беше посещаване на взаимност. Нормално е цивилизованият свят да изрази солидарността си с народа, който беше пострадал от такова варварско терористично нахлуване ”, добави проф. Владимир Чуков.

По думите му визитата на българския министър председател не е изненада, тъй като още от 7 октомври държавното управление показва такава позиция. Той подсети обаче, че сме дали своят вот с " въздържал се " на резолюция за прекъсването на огъня и филантропична помощ в Общото заседание на Организация на обединените нации. Надявам се тази позиция да е била добре калкулирана, сподели анализаторът.

" Ние, като Европейски Съюз, се борим освен за отстояване на полезностите, само че ние се борим за нашата сигурност във връзка с настроенията, които са вътре в самото европейско общество. Бумерангът, който се връща на европейска територия, са митингите, разяснява интернационалният анализатор. Според него това е напрежение, което неприятно се отразява на заварката на обществото. Това няма по какъв начин да не се отрази и на държавните управления в съответните страни ”, съобщи проф. Владимир Чуков.

„ България би трябвало да отстоява позицията да жигосах отвличането на заложниците ”, безапелационен е проф. Чуков.

Според него ние можем да спомагаме с филантропична помощ, само че обстановката със заложниците е доста комплицирана. Това е ключът към това дали ще продължат военните дейности и дали " Хамас " ще бъде изкоренена, счита проф. Владимир Чуков.

Да се договаря с " Хамас " не може да става с изключение на посредством египетско-катарските медиатори, изрече мнението си проф. Владимир Чуков и добави: " В момента играта е доста огромна ".

Той напомни настояването на " Хамас " - да се освободят всички палестински пандизчии, които са 5200 души. Там има хора, наказани за убийства, акцентира анализаторът. По думите му казусът е с идеологията на " Хамас ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР