Конфликтът Русия-Украйна се засилва все повече. Украинските медии внезапно разкриха,

...
Конфликтът Русия-Украйна се засилва все повече. Украинските медии внезапно разкриха,
Коментари Харесай

Global Times: Мултинационалните компании не трябва да стават „ко-пилоти“ за да разделят света

Конфликтът Русия-Украйна се ускорява от ден на ден. Украинските медии ненадейно разкриха, че всички военни и стратегически обекти на Русия към този момент са забележими в Гугъл Maps с оптималната разграничителна дарба от към 0,5 метра на пиксел. Обектите включват мини за междуконтинентални балистични ракети, командни пунктове и секрети депа.

Но скоро Гугъл отхвърли известията. „ Не сме правили никакви замъгляващи промени в нашите сателитни изображения в Русия “, сподели представител на Гугъл. Американските медии обявиха, че тези изображения са били налични в Гугъл Maps доста преди рецесията в Украйна.

Дори това изказване да е правилно, неговото влияние върху обстановката Русия-Украйна е доста малко. Днешната военна сателитна технология е доста зряла и доста огромни военни уреди към този момент са транспарантни и не изискват „ спомагателна техническа поддръжка “ от Гугъл.

Тази нечиста сделка получи доста внимание, тъй като отразява опасенията, че границата на споровете или войните е била доста разширена, надалеч оттатък обичайна военна конкуренция, като игрите в браншове като дипломация, търговия, финанси, информация, публично мнение са преплетени.

В този развой ролята на мултинационалните колоси става все по-очевидна. Според статистиката на американските медии, след спора сред Русия и Украйна, с изключение на огромните енергийни компании като Shell и ExxonMobil, както и самолетните колоси като Boeing, софтуерните колоси, в това число Apple, Microsoft, Intel, Twitter, също се включиха в процеса, ориентиран към прилепяне на Русия в разнообразни форми. С други думи, американските мултинационални корпорации, изключително интернет колосите, които обобщават големи количества информация и данни, са изложени на доста по-висок риск да бъдат „ въоръжени “.

" Нека политиката да бъде политика, а бизнесът да бъде бизнес. " Това мото е било считано от доста хора като блестящо покривало на „ американските полезности “ в предишното. Може да е идеално положение, само че действителността е доста по-сериозна. От избора на мултинационалните компании видяхме ясна картина – съвсем без изключение всички американски мултинационални компании поддържат висока степен на координация с държавното управление на Съединени американски щати.

Но не може да се каже, че тези мултинационални корпорации са подготвени да се трансфорат в политически принадлежности на Вашингтон. За да бъдем по-точни, те образуват " политически обвързващи " връзки. Разбира се, има доста аргументи за това.

През последните години ръководителите на някои американски мултинационални корпорации демонстрираха мощен интерес към геополитиката и постоянно „ прекрачваха границата “. Може би триумфът в бизнеса и технологиите е засилил самочувствието им в идеологическата сфера.

Разбира се, не могат да бъдат изключени търговски ползи. Например, след експлоадирането на спора сред Русия и Украйна, Гугъл предприе поредност от ограничаващи дейности против Русия, а Гугъл Translate един път предложи опцията да преведе „ скъпи руснаци “ на „ мъртви руснаци “. Очевидно това няма да има огромно въздействие върху обстановката Русия-Украйна. Но значително той демонстрира политическа позиция, с цел да получи признанието на западния свят посредством „ избиране на страна “.

В подтекста на възходящия акцент от страна на Вашингтон върху конкуренцията и борбата, макар че някои мултинационални корпорации интензивно се пробват да избегнат „ избор на страна “ в играта на великите сили, Вашингтон ги преглежда като съвършен инструмент за реализиране на геополитически цели.

Основателят на Amazon.com Джеф Безос един път сподели безочливо: „ Ако огромните софтуерни компании извърнат тил на Министерството на защитата на Съединени американски щати, то тази страна ще бъде в неволя “. Типичен образец е, че разпоредбите на обществените медийни платформи като Twitter и Фейсбук постоянно служат като помощна ръка за прибавяне на гориво към вътрешнополитическите разтърсвания в „ недемократичните “ страни и даже са неразривно свързани с „ цветните революции “.

Многонационалните корпорации на Съединени американски щати и Запада, интензивно или не, участваха в спора сред Русия и Украйна с невиждан мащаб и дълбочина. Американските войски не са били ситуирани в Украйна, само че Вашингтон се държи като октопод, размахвайки пипалата си, с цел да окаже всестранно въздействие върху войната.

От доставката на оръжия до шерването на разследваща информация и дългия фронт на стопански наказания, в допълнение към осведомителната война и психическата атака за въздействие върху публичното мнение, мултинационалните корпорации изиграха значима роля.

В този огромен геополитически двубой, който Съединени американски щати провокират посредством активизиране на всички налични запаси и потребление на всички налични средства, западните мултинационални корпорации бяха обвързани от Вашингтон с позицията на втори водач на колесницата за делене на света.

Разбира се, това не значи, че Вашингтон може да активизира тези запаси за неопределен срок, защото подобен метод значи превръщане на развиването на глобализацията. Насилственото и прекалено потребление на тези мултинационални компании, превръщането им от съществена икономическа мощ, насърчаваща глобализацията, в политически „ съучастници “, които разделят света, освен ще навреди на дълготрайните ползи на тези корпорации, само че ще има противоположен резултат върху Съединени американски щати.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР